Economia

economia

El comerç de Lloret de Mar ha invertit 10 milions els últims vuit anys

Dels 195 establiments de l'Associació de Comerciants de Lloret, 136 s'han renovat o han obert de nou

Gairebé tots són a la zona del centre

Els comerciants de Lloret han apostat per renovar-se els últims vuit anys, amb una inversió superior als 10 milions d'euros. Aquesta quantitat s'ha dedicat a obrir establiments nous i també a reformar-ne, segons les dades que va facilitar ahir el president de l'Associació de Comerciants de Lloret, Francesc Alsina. Va especificar, però, que són dades de comerços associats, per tant, les inversions serien més elevades si s'hi comptessin els comerços que no pertanyen a l'associació.

Dels 195 establiments membres de l'Associació de Comerciants de Lloret, 136 s'han obert de nou o s'han reformat, sobretot a la zona del centre (carrer Sant Pere i adjacents). El sector en què s'han fet més esforços és el del tèxtil, amb 31 comerços que han destinat 3.185.000 euros en botigues noves i vuit que han fet reformes per valor de 576.000 euros. El següent sector en inversions és el de l'alimentació, amb 2.365.000 euros en botigues noves (un total de dinou) i tres botigues que van fer renovacions per valor de 130.000 euros, seguit pel de salut i bellesa (amb 21 establiments que van invertir 1.080.000 euros) i el sector de complements, amb una quantitat pràcticament idèntica. En el sector dedicat a la llar, onze botigues han invertit 830.000 euros els últims vuit anys, i en el sector dels serveis la inversió ha estat de 755.000 euros.

LA XIFRA

50
de les 102
noves botigues que han obert són del sector del tèxtil i de l'alimentació

LA FRASE

Abans hi havia molta concentració i ara hi ha diversificació. A Lloret ha de prevaler la singularitat
Francesc Alsina
president de l'associació de comerciants de lloret

Botiga al carrer i Night Shopping

Pel que fa a la promoció comercial, aquest diumenge se celebra a Lloret de Mar la 21a edició de la Botiga al Carrer, en la qual hi haurà prop d'un centenar de parades amb descomptes que arriben al 70%. A més, també s'han previst diferents activitats a l'aire lliure, com ara música i animació per a les famílies. Poques setmanes després, concretament el 13 de setembre, Lloret de Mar té una altra cita amb el comerç a través del Lloret Night Shopping, una nit de compres en la qual els comerços podran tancar a mitjanit i es realitzaran passarel·les de moda al carrer, concerts de música en viu, propostes gastronòmiques i moltes altres activitats lúdiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.