Economia

comerç

L'Outlet de la Jonquera ha rebut 1,6 milions de visitants

Diverses marques internacionals aspiren a quedar-se algun dels vuit locals que queden buits

S'inaugura una parada d'autobús que uneix Perpinyà i Girona amb el centre comercial

Quan encara no fa quatre mesos de la seva obertura, el balanç del Gran Jonquera Outlet és “espectacular”, segons va afirmar ahir el seu responsable, Xavier Solé. Durant aquest període s'ha comptabilitzat la visita d'un milió sis-centes mil persones, la majoria de les quals provenen de l'Estat francès. Els responsables no volen donar encara dades del volum de vendes, “que ha estat molt important”. Com a exemple, va explicar que la botiga de Geox va tenir el dia de la seva inauguració fins a 2.600 visites, i que hi ha hagut dies que al centre s'hi han arribat a concentrar entre 22.000 i 24.000 persones. Solé també ha avançat que dels 63 locals de què disposa el centre, actualment només n'hi ha vuit de buits i que hi ha diverses propostes d'empreses internacionals que s'hi volen establir, però que és la direcció del centre qui ha de decidir segons la qualitat. Segons Solé, el centre, que ha creat 500 llocs de treball, treballa ara per atreure nous clients. En aquest sentit, es va inaugurar ahir oficialment, amb la presència del director general de Transports de la Generalitat, Pere Padrosa, la nova parada de la línia Frogbus al mateix centre comercial. La línia, que fa el trajecte en dos sentits entre Perpinyà i l'aeroport de Girona, té parada també a Girona ciutat, però també al nou centre comercial. Padrosa va qualificar la nova parada de “molt important” perquè “fins ara totes les autoritzacions internacionals eren de llarga distància i estaven concebudes així”. Amb la parada de Frogbus, això “queda superat” i deixa “palès que la mobilitat de curta distància transfronterera s'ha d'aprofitar per a l'activitat econòmica tant en un sentit com en l'altre”, hi va afegir. Padrosa també va destacar que la “nova parada de la línia internacional” dóna una nova oportunitat en l'activitat transfronterera a la comarca.

Des de Vilafant

Dins aquest àmbit de portar gent d'altres territoris, Solé va avançar que el centre comercial també treballarà per intentar aconseguir una connexió directa amb l'estació del TGV a Vilafant, cosa que facilitaria també l'arribada de clients d'arreu de la península.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, també va assistir a la inauguració de la nova línia i va aplaudir la connexió, que permetrà l'arribada de clients tant des de Perpinyà com des de Girona. “El nostre teixit comercial fa que aquesta població sigui un lloc de parada i no de pas”, va destacar Martínez.

LA FRASE

La mobilitat de curta distància transfronterera s'ha d'aprofitar per a l'activitat econòmica
Pere Padrosa
Director general de transports i mobilitat

Descompte de Frogbus

Per llançar el nou producte, Frogbus ha posat en marxa una promoció que inclou el trajecte d'anada i tornada entre el centre de Perpinyà i l'Outlet per 4, 99 euros. Els tiquets s'han d'adquirir per internet per obtenir aquest descompte i la data límit és la mitjanit de diumenge que ve, i es pot viatjar durant tot el setembre i l'octubre. La línia també ofereix preus econòmics entre Girona i Perpinyà. Per aconseguir els millors preus els bitllets s'han de comprar a través d'internet, però també es poden adquirir a preu normal en el mateix autobús. La línia uneix fins a sis cops al dia Girona amb Perpinyà i en la meitat dels casos s'atura a l'Outlet de la Jonquera. Frogbus, una companyia d'autobús de baix cost, ja fa mesos que fa el trajecte entre l'aeroport de Girona i Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.