Economia

EMPRESA

Birrart fa la cervesa Fum, Fum, Fum per recordar el foc que la va afectar a l'estiu

L'incendi va provocar moltes destrosses a l'empresa de Sarrià, que ha tornat a començar

Elaboren sis tipus de cervesa diferent amb la marca Moska

Birrart 2007 SL, que elabora la cervesa Moska de Girona, amb seu a Sarrià de Ter, traurà al mercat la cervesa Fum, Fum, Fum per recordar l'incendi que hi va haver a l'empresa aquest estiu passat i que els va obligar a refer una part de les instal·lacions. La nova cervesa, que sortirà al mercat a principi de desembre i que es presentarà el 21 d'aquest mateix mes a la Fira de Vilanova i la Geltrú, s'elabora amb malta fumada a l'estil rauchbier.

Inicialment, la nova cervesa se servirà només en barrils per als bars, però segons el director de l'empresa, Josep Borrell, si veuen que té molt d'èxit procuraran treure-la també amb ampolla. “És una cervesa que tindrà un buquet molt diferent del que estem acostumats a Catalunya. Lligarà molt amb salmó fumat, bacallà o plats forts”, va assegurar Borrell.

Birrart va començar a produir la seva primera cervesa el 2008. Van arrencar amb una producció mitjana de 20.000 litres i actualment en produeixen 40.000, “que és el màxim que es pot fer a les instal·lacions de Sarrià de Ter”. Elaboren sis tipus de cervesa diferent amb la marca Moska, entre els quals hi ha la gamma bàsica “rossa, torrada i negra”. “En ampolla no podem créixer més ja que gestionem 90.000 ampolles l'any. Ara només creixem en barrils”, va assegurar el director.

Les vendes de l'empresa són principalment a les comarques gironines i Barcelona, i els principals clients són bars, restaurants i botigues especialitzades. L'empresa, però, està a punt d'estrenar-se en l'exportació i ho farà amb la Garnatxa Beer, que elabora conjuntament amb una empresa del Priorat. “És un producte exclusiu d'alta gamma”, va assegurar Josep Borrell.

LA XIFRA

40.000
litres anuals
és el que produeix l'empresa Birrart de Sarrià de Ter. Gestionen 90.000 ampolles l'any.

Un foc al quadre elèctric ho va destrossar tot

Aquest estiu a l'empresa Birrart hi va haver un incendi que va afectar “la instal·lació elèctrica” però que no va provocar “grans destrosses pel foc” però en canvi sí pel fum. “Hem hagut de refer-ho tot, fins i tot canviar les barriques”, va assegurar. Després d'unes setmanes d'obres, el 25 d'agost l'empresa va tornar a començar la producció de cervesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia