Economia

societat

S'esgota el polèmic caganer de la Moreneta

L'empresa ja va exhaurir totes les figures d'aquest caganer abans de començar el mes de desembre

El polèmic caganer de la Moreneta, que fa unes setmanes va aixecar campanyes en contra i de suport, ja no es pot trobar a les botigues. Així ho van confirmar ahir des de l'empresa Caganer.com, de Torroella de Montgrí, que produeix i comercialitza figures de pessebre. Segons Marc Alós, el 30 de novembre, coincidint amb l'inici de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, ja es van exhaurir tots els 250 exemplars que s'havien fet d'aquesta figura i no tenen capacitat per poder-la tornar a fer per aquesta temporada, assegura. Segons Alòs, continuament reben trucades de persones interessades en aquest caganer, del qual en queden molts pocs exemplars, que es reserven per a clients habituals i col·leccionistes de les figures.

La popularitat aconseguida pel caganer de la Moreneta ha ajudat també que altres figures de la col·lecció d'aquesta temporada hagin estat força venudes, com les que representa el músic Pau Casals i l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas. Pel que fa a l'anunci de l'entitat E-cristians que presentaria una querella contra l'empresa de Torroella a causa del caganer, l'empresa Caganer.com explica que, de moment, no n'ha tingut cap notícia.

LA XIFRA

250
figures
del caganer de la Moreneta s'han exhaurit a conseqüència de la polèmica iniciada fa unes setmanes.

A Espinelves aquest cap de setmana

Les figures de Caganer.com es poden trobar aquest cap de setmana a la Fira de l'Avet que es fa a Espinelves. També seran al mercat medieval que hi ha a Vic, i continuen en la parada de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona. Al marge de les fires i de la botiga que tenen a internet, les figures també es troben en una botiga del centre de Girona: Regals Roura, a prop de l'ajuntament. L'empresa Caganer.com té un catàleg de més de 300 peces. La darrera col·lecció té 41 figures. Hi ha la Moreneta, Josep Tarradellas, Pau Casals, els nous fixatges del Barça, el papa Francesc i els personatges infantils de TV3 com el Biribiri i el MIC, entre molts d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia