Economia

Abertis aspirarà a la gestió d'autopistes de l'est d'Austràlia

L'empresa catalana vol adquirir la concessionària de cinc vies ràpides a Brisbane

Una operació de 4.000 milions

Després d'haver manifestat el seu interès davant l'estat de Queensland, situat al nord-est d'Austràlia, Abertis presentarà abans del 7 de febrer una oferta no vinculant per aspirar a la compra de l'empresa australiana Queensland Motorways, propietària de les autopistes de peatge més transitades del país. La companyia catalana, presidida per Salvador Alemany i participada per La Caixa i OHL, presentarà la seva oferta a través d'un consorci, del qual formaran part socis financers, un d'aquests, local.

L'empresa australiana, ara a les mans de l'estat de Queensland, controla cinc autopistes, que inclouen dos ponts i un túnel, situats a la zona de Brisbane, capital de l'estat i una de les tres ciutats més grans del país. Segons la premsa local, el valor d'aquesta empresa pot arribar als 4.000 milions d'euros, una xifra elevada si només es té en compte que aquestes vies, en conjunt, sumen al voltant de 70 quilòmetres.

Tanmateix, segons fonts pròximes a Abertis, la xifra no resulta tan extrema si es té en compte que la zona és una de les de més trànsit del país, que són autopistes molt amples –amb més de tres carrils per banda–, que és una zona molt urbana amb barris residencials a més de vint quilòmetres del centre de la ciutat i, sobretot, que el període de concessió s'allarga en algunes vies fins a l'any 2065.

Sembla que, de moment, hi ha dos grups més interessats a presentar ofertes: Transurban Group, una potent empresa d'infraestructures amb inversions a Austràlia i els Estats Units, i el fons d'inversió IFM, especialitzat, entre altres sectors, en infraestructures.

Més diversificació geogràfica

L'Estat espanyol, Irlanda, el Regne Unit, França, Xile, el Brasil, Colòmbia o Puerto Rico tenen ja infraestructures comandades per Abertis. La setmana que ve, s'hi afegirà l'opció d'Austràlia i, a més, també estudia altres possibles inversions als Estats Units. Tot plegat, segons fonts del sector, forma part d'una estratègia que busca una diversificació geogràfica més àmplia per a Abertis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia