Economia

Reclamen que el Rosselló i l'Empordà vagin junts per crear un pol logístic

La Fundació Catalunya Europa proposa cinc mesures per impulsar la logística

El futur Logis Empordà, l'estació de Portbou i el Port de Palamós, els eixos

La Fundació Catalunya Europa (FCE) ha enviat un informe a una quinzena d'institucions per reclamar que s'aposti per la col·laboració del Rosselló i l'Empordà per crear un pol logístic. L'entitat, creada el 2007 per Pasqual Maragall, ha elaborat les seves propostes conjuntament amb el grup de pressió nord-català Opencat, arran d'unes jornades que van organitzar a Perpinyà i a Figueres. En concret, en l'informe es proposen cinc mesures que situen el futur Logis Empordà, l'estació de Portbou i el Port de Palamós com a eixos principals. També s'aposta per la formació.

Segons el delegat de la FCE a l'Empordà i exalcalde de Figueres, Joan Armangué, “la logística és un sector clau de l'economia empordanesa i ara és un moment clau per crear sinergies al dos costats de l'Albera i ser complementaris”. En concret l'informe parla de fer una “aposta per un sistema logístic a l'Empordà i el Rosselló basat en la complementarietat de les plataformes, a banda i banda de l'Albera, a partir d'un model de cooperació i col·laboració, que permeti, juntament amb els ports del llevant peninsular, crear un hinterland logístic [regió econòmica al voltant d'un port] al sud d'Europa que sigui competitiu”.

Entre les propostes, hi ha la creació urgent d'una societat mixta per a la gestió de Logis Empordà, entre el Far i Vilamalla. També desenvolupar l'activitat logística a Portbou creant una plataforma intermodal (de trens i camions) per aprofitar les instal·lacions ferroviàries.

A més, es vol potenciar l'activitat comercial del Port de Palamós com a punt exportador de les empreses empordaneses i gironines. També reclamen un foment de la formació professional en l'àmbit de la logística i el comerç exterior i que es crei un màster de comerç internacional de la Universitat de Perpinyà.

La FCE demana una “reflexió a la societat empordanesa, amb el convenciment que només des del territori, des del treball conjunt de sector públic i privat, s'avançarà en el foment de l'activitat logística a l'Empordà”.

LA XIFRA

5
propostes
fa la FCE per impulsar el sector de la logística a l'Empordà, en col·laboració amb el Rosselló.

LA DATA

01.10.14
S'ha elaborat
l'informe de la Fundació catalunya Europa a l'Empordà, amb la col·laboració d'Open Cat.

LA FRASE

La logística és un sector clau a l'Empordà. Hem de crear sinergies als dos costats de l'Albera
Joan Armangué
Delegat de la fundació catalunya europa a l'Empordà

Incidir en les institucions

L'informe s'ha lliurat a ladirecció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat; a la Casa de la Generalitat a Perpinyà; als ajuntaments de Figueres, el Far d'Empordà, Vilamalla i Palamós; als consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà; a les Cambres de Comerç de Girona i Palamós; a les organitzacions empresarials FOEG, PIMEC i FAE; als sindicats CCOO i UGT; i a la Universitat de Girona. L'objectiu, segons ha dit Joan Armangué, delegat de la FCE a l'Empordà, “és que aquestes institucions tinguin coneixement del document fet a partir de diverses aportacions al Rosselló i a l'Empordà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia