Economia

Mas: “No tenim recursos, però el nostre petroli és el paisatge”

Els Premis G! 2014 de turisme van aplegar ahir prop de 400 persones

El president de la Generalitat va dir que el turisme és un dels motors econòmics del país

“Hem de captar turistes que repeteixin i
que gastin més”
“El turisme és un sector econòmic molt actiu i fa molta feina”

El turisme és un pulmó fonamental de l'activitat econòmica i també social al nostre país perquè ofereix feina a un gran nombre de persones. Aquesta va ser una de les afirmacions que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir en la cloenda de la novena edició dels Premis G!, un acte que es va fer a l'Auditori Palau de Congressos de Girona i que va reunir prop de 400 persones.

En el discurs, Mas va recordar que una de cada tres persones que van trobar feina a l'Estat espanyol al novembre, un mes que normalment no és especialment bo, “ho va fer a Catalunya”. “Vam contribuir en una tercera part a la reducció de l'atur al conjunt de l'Estat”, va dir Mas, que va assegurar que els discursos catastrofistes sobre la situació econòmica catalana no estan fonamentats i “estan lluny de la realitat”. “Vull fer notar –va continuar– que els discursos que diuen que mai més traurem faves de l'olla estan lluny de la realitat.”

Va ser en aquest punt que el president de la Generalitat va afegir que, si bé és cert que Catalunya no té recursos naturals minerals, “el petroli del nostre país és el paisatge i la nostra cultura afegida”. Va comentar que les dades turístiques a Catalunya recullen que cada vegada vénen més visitants, però, pel president, el repte no és només que hi hagi un gran volum de turistes, sinó que els que vinguin repeteixin i que cada vegada gastin més. El president va assegurar també que el país té potencial per créixer turísticament i va reconèixer que el sector treballa amb “talent, creativitat, professionalitat, bon ofici i formació”. Va avançar que en les properes dècades el turisme anirà a més a tot el món i Catalunya té un gran potencial de cara al futur. “Crec que puc dir que el nostre país està fent bona feina i l'hem de conservar i millorar”, va sentenciar.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, va remarcar que “en l'horitzó del Patronat de Turisme hi ha el rejoveniment de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona amb un conjunt de productes diferenciats que tinguin un valor afegit”. Segons Giraut, aquest horitzó ha de tenir la innovació constant com a eix vertebrador.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va comentar que a Girona se sublimen gran part dels valors que fan que la destinació sigui una potència turística i que “cal fer una reivindicació profunda del que representa el turisme per a les nostres comarques i per a la ciutat”. Va assegurar també que el turisme ha de ser un vector de sortida de la crisi.

Els Premis G! volen reconèixer la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics. Els premiats van ser l'agent de viatges Josep Maria Martín (IX Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional); l'Associació Cuina de l'Empordanet (IX Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial); l'empresari Narcís Coll i Frigola (III Premi G! especial Jordi Comas i Matamala); la periodista nord-americana de l'agència Tribune Content Agency Anne Z. Cooke (IX Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 6.000 euros); el documental català Anima naturae, dedicat a l'Empordà, de Pere Puigbert (IX Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 6.000 euros), i la guia de viatges digital Costa Brava travel guide, publicada per la periodista Eddi Fiegel al portal del diari nacional britànic The Telegraph (III Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 4.000 euros). A més, també es va premiar el treball de recerca Geografies del souvenir, d'Olga Taravilla i Azahara Cerezo, amb 6.000 euros, en la categoria Premi G! Yvette Barbaza de recerca. Així mateix, el jurat va acordar donar un accèssit al projecte Ruta de les avantguardes: Cadaqués - Tossa de Mar, de Marc Manzano i Xavier Llobet, dotat amb 3.000 euros.

En el decurs de la cerimònia de lliurament de premis, el Patronat de Turisme també va atorgar un guardó especial a Pere Dura, exdirector general del Consorci de Turisme de Barcelona. Així mateix, va tenir un record per al desaparegut empresari hostaler de Lloret de Mar Climent Guitart.

LES FRASES

Vull fer notar que els discursos que diuen que Catalunya mai traurà faves de l'olla estan lluny de la realitat

ELS PREMIATS

Tenim potencial per créixer turísticament. Catalunya fa bona feina i l'hem de conservar i millorar
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
En l'horitzó del Patronat hi ha el rejoveniment de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona
Joan Giraut
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA
Cal fer una reivindicació profunda del que representa el turisme per a la ciutat de Girona
Carles Puigdemont
ALCALDE DE GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia