Economia

Els directius de la Grober de Bescanó presenten concurs de creditors

Els treballadors reclamen al jutjat de Girona que aixequi la suspensió per poder cobrar una part dels tres milions d'euros que els deuen

El procediment judicial pel tancament de la Grober i les indemnitzacions als treballadors viu un altre episodi des que, a finals de desembre, l'empresa va presentar concurs de creditors per a l'obertura de la fase de liquidació de l'empresa, segons va explicar ahir l'advocat de l'empresa, Pablo Sanz. La instància de concurs de creditors es fa en ple conflicte per les indemnitzacions impagades a la plantilla, cas que ahir tornava al jutjat social per mitjà dels treballadors, que van reclamar que s'aixequi la suspensió per poder cobrar entre 80.000 i 90.000 euros, que són una part dels tres milions d'euros que els deuen. “El que volem és que s'aixequi la suspensió perquè, com a mínim, tots aquells diners de què puguem disposar ara, encara que siguin pocs, es reparteixin entre la plantilla”, va dir l'advocat dels treballadors, Joan Xifra.

Des de fa mesos, treballadors i directius litiguen al jutjat. Els 87 treballadors fins i tot van demanar i van aconseguir que el jutjat ordenés l'extinció dels seus contractes i el pagament dels sous endarrerits, la diferència salarial que no van cobrar del 2011 al 2013 i la indemnització per acomiadament. Una xifra que es podria acostar als tres milions d'euros. Aquesta sentència del jutjat social, però, va quedar suspesa perquè els propietaris de l'empresa, la família Carbonell, van iniciar un procediment al jutjat mercantil per intentar refinançar-se. Això va fer que la resolució del jutjat social fos suspesa i és l'aixecament d'aquesta suspensió el que es va demanar ahir novament al jutjat.

Paral·lelament, però, els treballadors van saber ahir que el propietari de la Grober va presentar a finals de desembre concurs de creditors. “S'ha demanat liquidar l'empresa perquè no té continuïtat”, va dir Sanz. Si Grober entra en liquidació, els béns de l'empresa seran per pagar els deutes que es tinguin, no només dels treballadors, cosa que pot fer que aquests perdin una gran part d'aquella quantitat fixada pel jutjat social. A més de tot això, els treballadors han presentat una querella criminal contra el propietari de la tèxtil per falsedat comptable, falsedat documental, apropiació indeguda i delicte societari.

Mentrestant, els antics treballadors continuen fent guàrdia nit i dia –ja fa quatre mesos i mig– al davant de l'empresa tèxtil a Bescanó per evitar que algú s'emporti la maquinària de l'antiga fàbrica tèxtil dedicada a fabricar cordons, cintes i teixits elàstics.

LA DATA

03.09.14
Dia
que els treballadors van començar a fer guàrdia davant l'empresa per evitar que s'enduguin els béns.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia