Calella afronta una fira marcada per la crisi, però promocionant els valors de ciutat solidària i participativa

La Fira de Calella i l'Alt Maresme no s'ha salvat de la crisi, però aplica la imaginació per superar el moment i preparar com cal la trentena edició, que se celebrarà l'any vinent. La mostra, que comença dimecres i enllaça amb el cap de setmana, presenta novetats significatives com ara la desaparició de la fira del motor, la reducció a dos dies, la separació de la festa major de la Minerva, una major inversió en les noves tecnologies i la potenciació d'un espai lúdic per a joves.

Aquest any, el monogràfic l'ocupa Xile «per la seva vinculació amb els costums i tradicions catalanes». Tal com va recordar la regidora de Comerç i Fires, Maria Carme Campà (ERC), «l'11 de setembre també es commemorat en aquell país perquè coincideix amb el cop d'estat d'Augusto Pinochet i la mort del president Salvador Allende». D'altra banda, Campà va destacar que el país sud-americà «comença a introduir els castellers en la seva cultura». Xile estarà representat per la gastronomia i les accions culturals de grups com el Centro Salvador Allende i l'Associació Toteva Rapa Nui.

L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé (PSC), va insistir en els nous valors que es volen potenciar en la fira. «Calella, com a ciutat acollidora i participativa, tindrà en la mostra un bon aparador de les activitats solidàries que es duen a terme des de la ciutadania», va explicar. En aquest sentit, l'homenatge al cooperant Vicenç Ferrer n'és una de les més importants.

Pel que fa a l'estructura firal, el director de l'esdeveniment, Ferran Muñoz, va confirmar que «només hi hauran tres artesans menys», però va recordar que l'activitat a la vela central de la fira «serà trepidant i no s'aturarà en aquests dos dies i mig». L'espai jove, una proposta que va néixer l'any passat envoltada de polèmica perquè va substituir les atraccions tradicionals, es manté en aquesta edició ocupant l'espai que ha deixat lliure la fira del motor. I ho fa «com una opció més sostenible i amb una oferta variada i atractiva».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.