Economia

El govern vol fer una ruta cicloturística a l'eix transversal

Es presentarà durant el cinquè Congrés Internacional de la Bicicleta, que es farà a Girona la setmana que ve

El Departament de Territori i Sostenibilitat presentarà la setmana que ve a Girona, en el marc del 5è Congrés Internacional de la Bicicleta, dues noves rutes cicloturístiques al territori català, una a l'eix transversal. Batejada amb el nom de Via InterCatalunya, la ruta connectarà Lleida i Girona i tindrà uns 270 quilòmetres de recorregut. La ruta, que va ser anunciada ahir a Barcelona, aprofitarà carreteres amb baixa intensitat de trànsit, camins rurals, vies verdes i carrils bici existents. En alguns trams, coincidirà amb el camí de Sant Jaume.

En la presentació, informa l'ACN, el gerent del Consorci Vies Verdes de Girona, Gerard Darnés, va comentar que “només cal trobar les vies” per desenvolupar aquesta activitat i que es podrà donar un gir al que es feia amb el cicloturisme fins ara “per donar-li un àmbit més europeu”. Darnés també va reivindicar l'impuls de la promoció de l'activitat: “Si no ens posem les piles, vindran les operadores europees i s'ho quedaran ells.”

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha explicat que des de la Generalitat s'està treballant des de dos vessants: la segmentació de l'oferta i la de la demanda. Muro també va assenyalar que hi ha un projecte pilot per atraure el cicloturisme alemany, amb la modalitat de carretera. Actualment, sis municipis formen part d'aquest projecte pilot: Lloret de Mar, Blanes, Santa Susana, Calella, Cambrils i Montroig del Camp. També hi participarien uns 41 establiments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia