Economia

Impuls en el territori al pla de lluita contra l'atur juvenil

El govern crea una xarxa d'“impulsors” perquè a cada comarca hi hagi una persona que activi els joves “ni-ni” a apuntar-se al programa europeu Garantia Juvenil, que fins ara té 1.122 gironins inscrits

El director de la Xarxa Ocupacional del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Jesús Quiroga, va ser ahir a Girona per explicar el nou impuls que el govern català ha volgut donar des del territori al pla de lluita contra l'atur juvenil promogut per la Unió Europea, l'anomenat Garantia Juvenil, que se centra a oferir formació o pràctiques a joves d'entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen (els anomenats “ni-ni”). La idea és implementar una xarxa de 78 persones a tot el territori català perquè promoguin i difonguin el programa entre els joves als quals va dirigit. A Girona hi haurà dotze impulsores –totes són noies–, una a cadascuna de les vuit comarques de la demarcació i també una a cadascuna de les quatre principals ciutats: Girona, Figueres, Blanes i Lloret. S'encarregaran de buscar els joves, orientar-los laboralment i oferir-los que s'apuntin en el programa amb el compromís que en el termini de quatre mesos des de la Generalitat se'ls oferirà o bé una formació, en el cas dels que van deixar els estudis sense acabar, o bé unes pràctiques remunerades en una empresa, en el cas dels que estan formats, per tal que tinguin una primera experiència professional. “La nostra feina serà ser el referent d'aquests joves i acompanyar-los en tot l'itinerari que se'ls marqui, sobretot fer difusió de la Garantia Juvenil”, va explicar ahir Clàudia Bassanya, l'impulsora del Ripollès. Les noies estan a Girona rebent tres dies de formació abans d'iniciar la seva nova feina.

Dades preocupants

La Generalitat ha destinat 2.432.000 euros a crear aquesta nova xarxa d'impulsors amb l'objectiu de rellançar el programa Garantia Juvenil, en què fins ara s'han inscrit 8.524 joves a Catalunya. A la demarcació de Girona hi ha 1.122 joves apuntats, xifra que suposa poc més d'un terç dels 3.196 que estan inscrits a les oficines del SOC en demanda d'ocupació. Segons va destacar el director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Girona, Ferran Roquer, la taxa d'atur entre els joves a la demarcació és del 45%, una xifra que Quiroga va considerar que representa un “problema enorme pel futur d'un país que vol ser competitiu”. La intenció del govern és activar gràcies a aquesta xarxa i també a programes amb ajuntaments i entitats juvenils uns 33.000 joves a tot Catalunya aquest any, amb l'expectativa que el programa duri fins al 2020 i aconseguir “haver abaixat les xifres d'atur a la meitat el 2023”.

12
impulsores
hi haurà a les comarques gironines: una a cada comarca i una a cadascuna de les quatre grans ciutats.
3.196
joves
estan inscrits en el SOC per cercar ocupació a la demarcació, on la taxa d'atur juvenil és del 45%.
1.122
joves
de les comarques gironines s'han inscrit fins ara a Garantia Juvenil. A tot Catalunya en són 8.524.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia