Economia

Empresa

Roses, centre de la gestió dels residus

L'empresa nòrdica Tomra Sorting Recycling té al municipi l'única oficina de l'Estat espanyol i Portugal

És pionera en la tecnologia del reciclatge

Tomra Sorting Recycling és un grup empresarial nòrdic dedicat a la gestió de residus amb 2.400 empleats a tot el món, 550 milions d'ingressos i 4.400 sistemes de reciclatge instal·lats a quaranta països. I des de l'any 2002 té la seu de tota la península Ibèrica instal·lada a Roses, des d'on controla els mercats espanyol i portuguès. Com és que una empresa d'aquestes característiques no ha triat, per exemple, una gran ciutat com Barcelona per establir-s'hi? Doncs la història de la seva implantació a l'Estat espanyol explica els motius. Carlos Manchado, l'any 2000, comença a treballar com a representant de l'empresa –llavors Titech– i, com que és de Roses, quan és el moment d'obrir una oficina, l'obre a la vila de la Costa Brava. D'això, ja en fa quinze anys i, lluny de voler marxar, Tomra acaba d'estrenar unes oficines a Roses, amb l'última tecnologia, per donar assistència a les 400 màquines que té instal·lades a tota la Península, d'on Catalunya és un dels mercats més importants, amb unes 120 màquines.

A la inauguració de la nova seu, hi va assistir Tom Eng, director general de Tomra Sorting Recycling, que va parlar del grup dient que aspira a liderar la imparable i necessària revolució cap a la sostenibilitat. A més, va destacar els avantatges de la separació de residus amb sensors. Per part seva, Judit Jansana, directora comercial per a l'Estat espanyol i Portugal, va explicar el canvi de mentalitat que han hagut de fer “des de la companyia garatge fins a la companyia multinacional”. Durant la presentació, també es va parlar del Tomra Care, un nou servei al client.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va destacar que l'obertura de les noves oficines de Tomra demostra que “Roses és un bon lloc per posicionar empreses” i que “no cal buscar grans ciutats perquè des del poble es pot arribar a tot el món”. I va confiar que en un futur l'empresa pugui oferir més llocs de treball per als rosincs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia