Economia

“Calen noves assignatures a la Facultat”

Sergio Gómez, enginyer informàtic de 35 anys, està especialitzat en temes de dades massives (big data). Pertany a l'elit de perfils més sol·licitats, ja que la gestió i processament de grans volums d'informació és un dels àmbits informàtics més nous en què cal un reciclatge continu. “Quan vaig acabar la carrera vaig entrar en un grup de recerca dins la Universitat i allà sempre tens contacte amb les tecnologies més pioneres, toques abans el que després arriba a la indústria”, explica. L'empresa emergent Innoquant el va contractar perquè treballés en l'àrea de Big Data i, al cap de dos anys ja va formar part de l'equip especialitzat en aquest camp de l'empresa GFT, que es dedica a proveir de serveis informàtics el sector financer.

Tot i ser una de les especialitats informàtiques amb més futur, té pocs professionals. És que no s'ensenyen aquests coneixements, a les facultats? “Un cop a l'any –relata Gómez– fem un seminari a la Universitat i sempre pregunto als estudiants si han tocat aquests temes i sempre em diuen que no.” “Ja no demano que hi hagi una assignatura troncal, però almenys n'hi ha d'haver d'optatives”, reflexiona. Aquesta absència fa que el mercat privat de la docència es lucri. “De màsters especialitzats sí que n'hi ha molts”, diu l'enginyer, que treballa per a molts clients anglesos, de manera que un nivell alt de l'idioma era imprescindible per obtenir la feina a GFT.

Gómez no té cap company d'estudis a l'atur i admet que “els que han tingut la sort de caure en el sector del big data estan especialment ben col·locats, aquí i a fora”. No marxen perquè aquí no trobin feina sinó perquè a més de trobar més bones condicions laborals, aposten per un projecte que els interessa especialment. En plena crisi, tenen el luxe de triar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia