Economia

Tiana tindrà la primera cooperativa municipal

El projecte pioner, impulsat des de la CUP, és un negoci de reciclatge i venda d'electrodomèstics i roba de segona mà

Es posarà en marxa al setembre i donarà feina a quatre persones desocupades

L'Ajuntament de Tiana treballa en la creació de la primera cooperativa de treball impulsada des d'un consistori amb l'objectiu d'oferir feina a persones desocupades de llarga durada. La iniciativa, pionera a Catalunya, ha estat una proposta feta per la CUP, que defensa polítiques d'ocupació enfocades a l'autogestió. L'equip de govern (PSC i ERC) ha vist de bon ull la proposta, que té una partida de 8.750 euros en el pressupost municipal d'aquest any, i ha encarregat al regidor de la CUP, Àlex Rosa, que tiri endavant el projecte, que tindrà una subvenció de la Diputació per arrencar i que, a la llarga, hauria de ser autogestionat pels cooperativistes i funcionar al marge de l'Ajuntament.

La idea de negoci triada és una cooperativa dedicada al reciclatge i posterior venda d'electrodomèstics i roba usada. Segons Àlex Rosa, la proposta parteix de la base que la deixalleria és plena d'objectes que poden tenir una segona vida. “Els tianencs es desprenen d'un volum important d'objectes que estan en condicions de ser reutilitzats”, argumenta el regidor de la CUP; una filosofia que casa molt bé amb l'interès del municipi per avançar en el reciclatge de tota mena de materials i en el respecte pel medi ambient i que, a més, proporciona a la cooperativa material a cost zero. La cooperativa s'instal·larà en un local propietat de l'Ajuntament que hi ha a la Ciutadella i tindrà una furgoneta pròpia.

El regidor, que treballa en el projecte amb el suport de tècnics municipals, explica que ben aviat s'obrirà el procés per seleccionar la persona que gestionarà la cooperativa, i tot seguit es contractaran tres persones a través d'un pla d'ocupació municipal. Els quatre treballadors seran els encarregats de posar en marxa la cooperativa un cop hagin fet la formació necessària. Àlex Rosa calcula que el negoci es podria obrir al setembre i “a mitjans de gener del 2017 ja estaríem en condicions de fer-ne una primera avaluació”, conclou.

LA FRASE

Volíem que l'Ajuntament de Tiana pogués oferir ocupació enfocada a l'autogestió
Àlex Rosa
Regidor de la cup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia