Salut

tarragona

El personal del Joan XXIII denuncia la retallada de serveis en algunes plantes

Asseguren que s'han tancat llits a la planta de maternitat de l'hospital i que les mateixes infermeres han d'atendre alhora nadons i malalts infecciosos

El personal de l'hospital Joan XXIII de Tarragona va tornar ahir a manifestar-se en contra de les retallades previstes pel govern de la Generalitat i va denunciar que els efectes de la previsible reducció pressupostària ja s'han començat a notar aquesta Setmana Santa. Segons va denunciar la junta de personal, l'hospital ha tancat vint llits aquesta setmana, repartits en dues plantes; els darrers, tot just dimarts passat, a la quarta planta, dedicada a la tocoginecologia (és a dir, a l'atenció a dones embarassades i nadons acabats de néixer). “Per la falta de llits en altres plantes, hi ha hagut persones amb altres patologies a la planta quarta i hem tingut una infermera que ha estat atenent alhora nadons i persones amb malalties infeccioses”, va criticar la presidenta de la junta de personal, Soledad Artacho.

Els sindicats, de fet, també van denunciar que aquests canvis s'han fet sense informar prèviament la junta de personal, i desconeixen si és una mesura temporal amb motiu de les vacances de Setmana Santa o una reducció permanent. “Normalment es tancaven llits a l'estiu, però mai just durant els dies de Setmana Santa”, va detallar Artacho. Els treballadors es mostren també preocupats pels possibles efectes de la retallada en el personal, i recorden que a principis d'aquest mes ja no es va renovar el contracte a 24 administratius i que hi ha 200 persones més amenaçades, ja que el seu contracte s'acaba al juny.

Com a mesura de protesta, uns 200 treballadors sanitaris van tornar a tallar ahir el trànsit a l'avinguda Doctor Mallafré, davant de l'hospital. La concentració es repetirà dimecres vinent, quan també s'ha convocat una protesta a Valls.

LA DATA

27.04.11
Es farà
la següent protesta, a les dues, davant del Joan XXIII. A les 11 es farà una concentració a l'hospital de Valls.

L'observatori rep 45 queixes en una setmana

L'observatori sobre les retallades en la sanitat, impulsat pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona, ha recollit ja 45 queixes en la seva primera setmana que fa que funciona. El 40% de les queixes han estat per la no renovació del contracte, el 30% per l'augment de l a càrrega de feina en no cobrir-se baixes i un 20% per la baixada de la qualitat assistencial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.