Cultura

Subirana, guanya el Ferrater

El premi de poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater ha arribat a la 10a edició. “S'hi han presentat un total de 83 reculls, 29 més que l'any passat”, va dir Xavier Escura, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, abans d'afegir: “És un dels premis més ben dotats i el de més prestigi”.

El guanyador ha estat Jaume Subirana, que es
va presentar amb el pseudònim de Marc Torres. El seu poemari, titulat Una pedra que sura, “està format per uns 30 poemes, tots breus, alguns de molt breus, i un de llarg, unes
3 o 4 pàgines, en què dialogo amb Salvat-Papasseit”, explica l'autor, que declara que al llibre hi ha
molts homenatges.

El jurat del premi, dotat amb 7.250 euros, està format per Xavier Folch, editor d'Edicions 62 –que
publicarà l'obra a l'octubre–, Marta Pessarrodona, Francesc Garriga, Imma Monsó i Xavier Cornudella. Cornudella va declarar que “al principi s'hi presentava gent que no distingia entre els jocs florals de la biblioteca del barri i el Gabriel Ferrater, però ara sí que es presenten llibres de poesia veritable que globalment mostren un nivell molt bo”.

Just abans del seu parlament, Subirana va fer projectar un vídeo muntatge de Josep Porcar basat en el primer poema del recull, Per immersió. “Aquest llibre està força relacionat amb el meu anterior, Rapala, amb elements com l'aigua, la pedra, el trànsit, la malaltia, la mort i una certa mirada sobre la identitat, el paisatge, el país... No escric llibres, jo escric poemes”, va matisar Subirana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.