Infraestructures

Les forces econòmiques i socials exigeixen la gestió de l'aeroport de Girona

Diverses entitats ja han confirmat l'assistència a l'acte de demà a l'Auditori per reclamar un model proper al territori

Afirmen que ara és el moment clau

“Ara és el moment clau per fer aquest acte, perquè Aena ja ha dit que vol liberalitzar els aeroports, i per tant és ara quan cal pressionar per aconseguir el traspàs”. Amb aquestes paraules el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va voler motivar la societat gironina perquè assisteixi demà a l'acte que a partir de dos quarts de set es desenvoluparà a l'Auditori de Girona, sota el títol Aeroport de Girona: gestió des del territori. Espadalé el va presentar acompanyat dels màxims representants d'altres entitats organitzadores, com ara les cambres de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la UGT, la FOEG, PIMEC i la UdG. La rectora Anna M.Geli va recalcar que avui dia “la comunicació amb el món és clau, i amb una gestió propera al territori es podran servir les necessitats socials, culturals i acadèmiques”.

Espadalé va recordar que l'aeroport gironí té beneficis econòmics, “i el que volem és que es reverteixin al territori i no pagar els deutes d'altres aeroports”. El president de la Cambra de Sant Feliu, Joan Puig, va indicar: “Volem que ens tornin una cosa que ja havíem pagat els gironins”. Després de l'acte es redactarà un manifest on es vol que s'hi adhereixin tantes entitats com sigui possible, i que els polítics hi donin després el màxim suport.

LA FRASE

El que passa a Girona no passa enlloc i és que des d'aquí comercialitzem l'aeroport i el benefici se l'emporta un altre
Domènec Espadalé
president de la cambra de comerç de girona

LA DATA

04.05.11
dimecres
és el dia en què està programat l'acte, previst per a dos quarts de set de la tarda a l'Auditori i Palau de Congressos de Girona.

Bel, Puigverd i Coello seran els ponents

L'acte l'obrirà el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i hi intervindran el catedràtic i expert en gestió d'infraestructures d'Economia Germà Bel, l'escriptor Antoni Puigverd i Joaquim Coello, que actualment és president d'Applus i que havia estat president de l'Autoritat Portuària de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.