Política

El Pakistan confirma que va col·laborar en matèria d'intel·ligència amb els EUA

La principal agència d'espionatge pakistanès ha negat que forces del Pakistan participessin en l'operació que ha acabat amb la vida del líder d'Al-Qaida

Asseguren que no coneixien el parador d'Ussama ben Laden

La principal agència d'espionatge pakistanès (ISI) ha confirmat aquest dimarts que “han compartit” informació amb els EUA sobre Ussama ben Laden però ha negat que forces del Pakistan hagin participat en l'operació que ha acabat amb la vida del líder d'Al-Qaida.

Un alt càrrec de l'ISI ha sostingut que la col·laboració en matèria d'intel·ligència ha estat l'únic paper que ha interpretat el Pakistan en l'operació, sense precisar si ha estat decisiva per llançar l'atac o per conèixer el parador de Ben Laden.

“El president Obama va fer referència a això en la seva declaració. Va dir que el Pakistan havia estat un factor instrumental per compartir informació. Fins aquí va arribar nostra la cooperació”, ha assegurat la font, que ha demanat guardar l'anonimat.

L'alt càrrec de l'ISI ha insistit que no hi va haver una “participació física” del Pakistan, tan sols intercanvi d'informació.

La font també ha contestat al conseller per a la Lluita Antiterrorista de la Casa Blanca, John Brenna, que va deixar anar que és “inconcebible” que Ben Laden no tingués un “sistema de suport” al Pakistan, en al·lusió a l'aparell de seguretat pakistanès. “Això és totalment fals. És desafortunat que no coneguéssim el seu parador. Si ho haguéssim sabut, l'hauríem capturat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.