Cultura

Albert Roig guanya els Jocs Florals

Albert Roig (Tortosa, 1959) rebrà el guardó Jocs Forals de Barcelona 2011 dilluns 16 de maig a les set del vespre al Saló de Cent de l'Ajuntament. Ha estat el primer cop que s'anuncia el guanyador dels Jocs Florals al llarg de la roda de premsa de presentació de Barcelona Poesia, però aquest és només un dels canvis de fons i de forma que proposen el tàndem neuràlgic de la festa de la poesia, format per Eduard Escoffet i Martí Sales.

Roig, que també és assagista, traductor i professor de l'Institut del Teatre de Barcelona, és un defensor de l'oralitat. “L'oralitat és la base de tot, sense oralitat no hi ha poesia i durant molts anys no hi va haver oralitat”. I també defensa l'experimentació: “Els catalans experimentem en totes les arts, com en les escèniques; tot està dit i cal buscar noves maneres de comunicar la veritat que volem expressar; en principi el poeta escriu per a ell mateix, no per al públic, bé, potser tret de casos com Joan Margarit”.

La tempesta està inspirat en el títol homònim de Shakespeare; “Pròsper està penjat a un illa i jo, quan el vaig escriure, ho estava al Brasil”, explica l'autor, que ja acumula premis com el Carles Riba, l'Ausiàs March, el Gabriel Ferrater i el Miquel de Palol. El premi té una dotació de 10.000 euros, s'hi van presentar 88 originals i el poemari serà publicat per Edicions 62.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.