cultura

tarragona

La prostitució irromp al Tàrraco Viva

En la jornada d'ahir també es van fer les lluites de gladiadors, un dels espectacles amb més èxit del festival

El primer cap de setmana del festival Tàrraco Viva va servir perquè quedés comprovada la tirada del certamen. Dotze hores ininterrompudes d'actes que van començar al matí, a la vil·la de la Llosa de Cambrils, i van cloure quasi de matinada al circ romà. Ahir també va ser una jornada farcida de novetats, ja que al matí es van fer tallers de pintura i un altre de mosaic, en què els participants van poder completar diferents models dels mosaics que s'han conservat a Tarragona. Desafiant la inestabilitat meteorològica, i malgrat que no és cap novetat, la simulació de les lluites de gladiadors a la Roma antiga va tornar a aplegar centenars de persones al recinte per excel·lència, l'amfiteatre. L'espectacle va anar a càrrec de l'Instituto Ars Dimicandi, d'Itàlia.

Una de les activitats que també es va estrenar és la passejada per la Part Alta que porta el nom de Les veus de les pedres i que es va fer amb Diana Gorostidi, investigadora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, a la recerca dels habitants de la Tàrraco romana immortalitzats en les inscripcions llatines. El catedràtic d'arqueologia clàssica de Grècia i de Roma de la URV Joaquin Ruiz de Arbulo va reflexionar sobre la vida al centre de la ciutat –el fòrum– fa dos mil anys. Una altra xerrada, a càrrec del periodista i professor de la Universitat Ramon Llull Enric Calpena, va apropar als assistents la figura de Juli Cèsar.

Després d'un taller d'elaboració experimental de vi romà –el mulsum–, l'acte que va aixecar més expectació va ser la representació del món de la prostitució a l'antiga Roma, sota el títol Seqvere me (és a dir, segueix-me), a càrrec del grup Thaleia. Aquesta era l'expressió que es posaven algunes prostitutes a la sola de les sabates perquè els clients les poguessin reconèixer i seguir.

LA XIFRA

4
representacions
es van fer ahir de ‘Seqvere me', la recreació del món de la prostitució a Roma. Les pròximes es faran els dies 13 i 14.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.