Política

S'eleven a nou les persones mortes pel sisme de Llorca

Un 80% de les cases del municipi han quedat afectades pel terratrèmol

L'alcalde de la localitat assegura que hi ha 72 tècnics, arquitectes i enginyers avaluant els danys als habitatges i al patrimoni històric

Les víctimes mortals pel terratrèmol d'aquest dimecres han augmentat a nou després que hagi mort una de les persones ferides que tenia pronòstic molt greu, segons ha informat la consellera de Salut, María Angeles Palacios.

L'alcalde de Llorca, Francisco Jódar, assegura que prop d'un 80% dels habitatges de la localitat estan afectades d'una manera o d'una altra després del terratrèmol registrat aquest dimecres, ha afegit que falta un cadàver per identificat i ha traslladat la seva preocupació pel patrimoni històric del municipi, que s'ha vist greument danyat.

De fet, el primer tinent d'alcalde, Pedro Alberto Cruz, està en contacte amb el govern espanyol per facilitar línies de finançament per recuperar l'abans possible el patrimoni i “actuar el més aviat possible en aquells elements que estan en una situació perillosa”.

Jódar ha explicat que falta per identificar un dels cadàvers i que un dels morts és una dona embarassada. A més, hi ha tres ferits greus, una vintena de persones hospitalitzades i 260 més amb ferides lleus.

L'Ajuntament ha obert una oficina d'atenció al ciutadà amb set taules per atendre les peticions, poder contactar amb els afectats i “facilitar-los l'ajuda que necessitin”.

L'alcalde ha assegurat que hi ha 72 tècnics, arquitectes i enginyers visitant els edificis de Llorca i ha demanat que s'esperi a que els experts facin la seva feina.

L'alcalde ha avisat que les rèpliques es repetiran durant les pròximes setmanes, però s'esperen que siguin d'una intensitat més petita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.