Política

EL PERFIL. Tossa de Mar. CiU

Imma Colom

‘Runner' Colom

Imma Colom és d'aquelles persones que sembla que li faltin hores. Quan la truques o la vas a veure a l'Ajuntament sempre et diu: “vaig de bòlit, què volies?”. Però un cop aconsegueixes cridar la seva atenció, és teva. Això sí, has de tenir clar que, mentre parla amb tu, farà vint coses més i és mourà d'un costat a l'altre. Però és una persona propera i accessible. Inquieta, moltes vegades t'encomana aquest nerviosisme, aquest no parar de fer coses. Potser pel fet de tenir aquest caràcter, li ha sorgit l'afició per córrer i anar en bicicleta. I aprofita el temps que dedica a l'esport per donar voltes pels carrers de Tossa, on ha estat alcaldessa en l'últim mandat.

Va néixer fa 52 anys a Cantonigròs (Osona) però en fa 26 que viu a Tossa. Parla ràpid però sense embuts. Si hi està d'acord, t'ho diu. I si no, també. Fins al punt que a vegades és extremista. Al final sembla que es tracti de si estàs amb ella o contra ella. Però aquesta no és una característica exclusiva seva. La podríem imputar a altres candidates de Tossa; és l'ambient polític que es viu des de fa molts anys a la vila. L'alta tensió tossenca s'escenifica, bàsicament, amb dos bàndols: el convergent i el socialista. Amb la cap de llista del PSC, Pilar Mundet, hi ha desacord polític i personal. És irrevocable per part de les dues parts. No es cauen bé. No se n'amaguen. Amb Gisela Saladich, de Tossa Unida (TU) potser no és tan visceral, però hi ha distanciament. És així. És Tossa.

Imma Colom és llicenciada en Medicina i exerceix de metgessa d'atenció primària al CAP de Tossa, a la Casa del Mar. Per això, quan va pel carrer, els veïns la paren sovint. Si no és per un mal de panxa és per unes obres al carrer. No ha deixat la medicina mentre ha fet d'alcaldessa. Al principi de mandat, li van retreure que no dedicava prou temps a l'alcaldia ja que no tenia la plaça fixa al CAP. Ella, però, sempre ho ha desmentit i ha criticat que es posi en dubte la seva dedicació al municipi. Quan fa de metgessa, però, no estalvia temps. Reconeix que allò de la visita dels cinc minuts no ho compleix. Dedica l'estona que faci falta al pacient. Per això, tot sovint se li acumula gent a la sala d'espera. En canvi, la líder socialista, Pilar Mundet, considera que a l'ambulatori es fa molta política i que l'alcaldessa aprofita per visitar el malalt però també per fer campanya a favor de CiU.

Imma Colom té rampells. Ella mateixa ho reconeixia en una entrevista fa uns dies. Va decidir presentar-se com a cap de llista perquè no li agradava la persona que el partit proposava. En una reunió, es va aixecar i va manifestar la seva intenció de liderar la candidatura. No li havia comentat ni al marit. Fins llavors, Colom vivia la política municipal des d'un segon terme. Regidora al govern del 1999 al 2003 i a l'oposició els quatre anys següents, sempre hi havia algú davant seu que públicament s'emportava els elogis i les crítiques. Però sempre ha tingut un pes específic en el partit. En les eleccions passades, les primeres com a cap de llista, va aconseguir majoria absoluta. I ha pogut fer i desfer sense entrebancs. Parlant de desfer, va tornar a revisar el pla general impulsat pel PSC en l'anterior mandat i va introduir tots aquells canvis que els havien negat. Els temes urbanístics, concretament el pla general, és la font del conflicte i les acusacions de defensar interessos propis i de mala gestió van d'un bàndol a l'altre. Però Colom està tranquil·la. Ha planificat una campanya austera. Està convençuda que revalidarà la majoria absoluta. És la confiança del runner.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.