Cultura

Estudis històrics amb premi

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca rep el prestigiós Recercat

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC), degà amb 78 anys d'història a les comarques gironines, ha estat guardonat amb el prestigiós premi Recercat de l'Institut Ramon Muntaner, integrat per la Generalitat i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. El premi, que celebra la VII edició, es va lliurar ahir a Andorra en el marc de la Jornada d'Estudi Local que organitza cada any l'Institut Muntaner. Es tracta del premi de màxim nivell per a entitats i centres d'estudis que es concedeix com a reconeixement a la tasca realitzada al llarg dels anys i a la qualitat de les darreres actuacions. Des del PEHOC, s'interpreta com un homenatge a la figura del president, Jordi Pujiula, mort fa poc, i a les persones que han fet possible el treball i la projecció dels coneixements històrics a la Garrotxa en les diferents etapes de l'entitat.

El PEHOC ha renovat la seva junta arran de la mort de Pujiula, tot i que té una clara voluntat de continuïtat. Jesús Gutiérrez ha assumit la presidència. Jordi Espadalé continua en el càrrec de secretari. Hi ha les noves incorporacions de Neus Giménez, a la vicepresidència, i de Cesc Busquets, Sergi Martí, Antoni Agustí, Joaquim Monturiol, Albert Reixach, Francesc Llop, Josep Catà, Joan Sala, Quim Albert i Xevi Solà, com a vocals. Entre els objectius, hi ha mantenir la regularitat dels Annals del Patronat. També, l'organització del cicle de xerrades i la convocatòria dels premis a treballs de recerca Salvador Reixach. També s'ha plantejat la construcció d'un web propi, la renovació dels estatuts i l'obertura de l'entitat als joves estudiants que s'interessen per temes socials i històrics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.