Política

L'executiva d'ERC dimiteix en ple l'endemà del 22-M

El 17 de setembre el partit escollirà el nou president i el secretari general

El congrés extraordinari es convoca per al pròxim 1 d'octubre

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha sortit aquest dilluns, l'endemà del 22-M, per anunciar que l'executiva del partit ha presentat la dimissió. L'executiva actuarà de forma interina fins després de l'estiu, moment en què el 17 de setembre s'escollirà el nou president i el nou secretari general del partit. El congrés extraordinari d'ERC se celebrarà el pròxim 1 d'octubre amb la intenció, segons ha explicat Puigcercós, que la nova executiva tingui temps per preparar la nova estratègia, “la nova ERC”, de cara a les eleccions estatals del 2012 i també per “encarar el nou futur”.

Puigcercós ha admès els mals resultats d'ERC a les municipals i ha considerat que respon a “un cicle d'una davallada que va començar el 2007”. “Ha estat un cop dur”, ha sentenciat.

Puigcercós ha assegurat que el congrés, que s'ha decidit avançar per accelerar el procés, ha de permetre fer un “replantejament a fons” del partit, “de la manera de funcionar, de persones i d'equip de persones”. De fet, l'actual president d'ERC ha reconegut que “no serà un congrés fàcil”. “Hem de parlar molt, fer canvis sense apriorisme de noms, gent, actitud i polítiques”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.