Economia

Girona genera 13 milions de piulades a tot el món

La visita dels setze blocaires internacionals es converteix en un èxit

Les sensacions que van rebre els millors blocaires del món en la visita les comarques gironines que es va produir entre el 4 i l'11 de maig passat va arribar, segons el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, a “13,8 milions de persones repartides entre 25 països d'arreu del món”. Però això no és tot, fins ara s'han escrit 29 articles sobre impressions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, vuit dels quals s'han publicat a la Lonely Planet, la guia més important del món. La majoria d'aquestes entrades són en anglès, excepte tres que són en alemany.

Més enllà del que s'ha escrit a la xarxa, algunes publicacions han encarregat reportatges de la Costa Brava i el Pirineu de Girona als participants d'aquest bloqtrip que ha estat organitzat amb aportacions del sector públic (57%): Patronat de Turisme (35%), sector públic del territori (10%) i Turespaña (12%) i el sector privat, amb un 43% del pressupost total. Entre aquests reportatges hi ha la revista de viatges del National Geographic (uns sis articles), la revista Travel Trade Gazette del Regne Unit i una revista Inflight d'una línia aèria asiàtica.

També s'han compartit moltes fotos a les seves pàgines de Facebook, han començat a pujar fotos a Flickr que després es difonen també a Twitter i un vídeo de vistes de la Costa Brava.

La idea de promocionar les comarques gironines a través de blocaires va sorgir del Patronat de Turisme. Es van convidar setze blocaires americans, anglesos, belgues, holandeses i també de l'Estat espanyol amb l'objectiu que a través de les noves tecnologies i les xarxes socials poguessin explicar les seves experiències. Durant una setmana la Costa Brava i el Pirineu de Girona van ser un dels temes més comentats de la xarxa a tot món, ja que els blocaires que es van convidar disposen “d'una excel·lent reputació” i tot ells tenen milers de seguidors a les xarxes socials, entre les quals hi ha el Twitter.

De les experiències úniques que van viure hi ha la visita al Celler de Can Roca i El Bulli de Roses, un viatge del vaixell i una baixada en paracaigudes, una visita nocturna i exclusiva al Museu Dalí, però també van conèixer Cadaqués, Peralada i el call jueu de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.