Economia

Autoritzen que s'ampliïn els horaris en locals d'oci nocturn

La Generalitat ha acceptat que els bars, bars musicals, restaurants, restaurants-bars, cafès teatre i cafès concert tanquin més tard

L'autorització és per a 23 localitats de les comarques gironines

La Generalitat ha autoritzat, per primera vegada en 22 anys, que s'ampliïn els horaris dels locals d'oci nocturn de fins a 23 localitats turístiques de les comarques gironines –67 a tot Catalunya– per aquesta temporada d'estiu, segons va assegurar ahir la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) a través d'un comunicat. L'ampliació pot suposar un increment en la facturació de fins a un 40% respecte de l'any passat.

L'ampliació ja va ser concedida per primera vegada per Setmana Santa i comprendrà les nits de l'1 de juny al 15 de setembre. A més, a diferència de l'ampliació de Setmana Santa i “a petició reiterada de la Fecasarm” aquesta autorització també beneficiarà els cafès teatre i cafès concert, “i permetrà doncs a les activitats de bars, bars musicals, restaurants, restaurants-bars, cafès teatre i cafès concert beneficiar-se d'un horari més ampli”, assegura.

Amb l'ampliació els bars, bars musicals, restaurants i restaurants-bars podran tancar entre setmana a les 3 de la matinada i divendres, dissabte i vigília de festiu a les 3.30. Els cafès teatre i cafès concert podran tancar a les 5 totes les nits de la setmana. Pel que fa a les sales de festa, sales de ball i discoteques hauran de tancar els dies entre setmana a les 5 i les nits del divendres, dissabte i vigília de festius podran fer-ho a les 6 de la matinada.

Les localitats que es poden beneficiar de les ampliacions són Begur, Girona, Blanes, Calonge (Sant Antoni), Castell-Platja d'Aro, Castelló d'Empúries (Empuriabrava), l'Escala, Lloret de Mar, Palamós, el Port de la Selva, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Roses, Camprodon, Cadaqués, Torroella de Montgrí (l'Estartit), Tossa de Mar, Figueres, la Jonquera, Olot i Banyoles.

La federació valora positivament l'autorització ja que el sector “podrà pal·liar la davallada en la facturació per la crisi i per les problemàtiques derivades de la reforma de la llei antitabac”.

Les sales de festa encara no ho poden fer

De moment, les sales de festa, sales de ball i discoteques mantenen el mateix horari que els darrers anys. La Fecasarm, però, espera que “de cara a la nova ordre d'horaris” es puguin beneficiar també de les ampliacions. “Més encara quan és durant la franja horària entre les 5 i les 6 de la matinada, els dies entre setmana, quan es produeixen més problemes de soroll atès que és el moment en què la gent surt dels locals i es concentra a la via pública ja que els bars no obren fins a les 6”, diuen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.