Economia

500 funcionaris clamen davant del Parlament contra els pressupostos

Els manifestants han lliurat a la Cambra catalana una petició per reunir-se amb representants del govern per plantejar alternatives

A la protesta s'hi han sumat treballadors públics del sector educatiu, sanitari, i fins i tot dels Mossos d'Esquadra

Més de 500 treballadors públics de la Generalitat han clamat aquest dimarts a les portes del Parlament contra els pressupostos de la Generalitat per el 2011 que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, lliura avui a la Cambra catalana.

Els manifestants - entre els quals estaven representats els sindicats CCOO, UGT i IAC- - també han lliurat al Parlament una petició per reunir-se amb representants del govern per tal d'explicar el seu descontentament amb els pressupostos i plantejar alternatives.

La coordinadora de l'Àrea Pública de CCOO, Josefina Pujol, ha explicat que la indignació dels funcionaris és perquè consideren aquests pressupostos un “atemptat” contra els seus llocs de treball, i ha reivindicat que no estan disposats a pagar per una crisi quan no han provocat.

En la mateixa línia, Ricardo Rodilla (IAC) ha justificat el “acte simbòlic de protesta” per considerar que la proposta del conseller baixa la qualitat dels serveis públics de què gaudeixen els catalans.

Es tracta d'una de les protestes més concorregudes de quantes s'han convocat davant la Cambra catalana des que CiU governa la Generalitat, i en aquesta ocasió s'han sumat treballadors públics del sector educatiu, sanitari, i fins i tot dels Mossos d'Esquadra a través del sindicat SME-CCOO.

Alguns, com la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, que ha estat molt crític amb les retallades i amb els pressupostos que no donarà suport, s'han acostat a intercanviar impressions amb els manifestants, malgrat el que tampoc s'han lliurat dels crits i xiulets.

La protesta ha transcorregut amb molt soroll però de forma pacífica, a excepció d'un moment de tensió quan alguns concentrats han saltat la tanca situada davant el Parlament, encara que els Mossos d'Esquadra els han impedit seguir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.