Comunicació

Estrasburg s'interessa pel tall de TV3

Representants de l'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües del Parlament Europeu visitaran el País Valencià per conèixer de primera mà els “abusos lingüístics” comesos pel govern de Francisco Camps, després d'escoltar l'exposició feta a Estrasburg per un representant d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Ferran Suay, sobre el tall de les emissions de TV3 i la poca oferta de català a Canal 9.

En la sessió, celebrada dijous a instàncies de l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, Suay va denunciar igualment la persecució de què és objecte ACPV, obligada a pagar 800.000 euros en concepte de multes per les emissions de TV3.

El representant de l'entitat va referir-se també a l'“obscurantisme” de Canal 9 i va recordar, per a sorpresa dels assistents, que la televisió pública valenciana encara no ha informat de la imputació de Camps en el cas Gürtel.

Suay va estar acompanyada per Júlia López, de l'Obra Cultural Balear, que va aventurar que amb la victòria del PP la televisió de les Illes “està abocada a un fals bilingüisme”.

D'altra banda, ACPV va informar ahir que, gràcies a les aportacions populars, ja ha recaptat 300.000 euros dels 800.000 que ha d'abonar a la Generalitat Valenciana per les dues sancions, més interessos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.