La nova línia de tren de mercaderies tampoc no segueix el pla director

Els alcaldes de l'Alt Penedès s'indignen i reclamen a Foment que la nova via es faci paral·lela al TGV

Els redactors del pla director sabien que Foment estava treballant en la creació d'una línia de tren de mercaderies que uniria Tarragona amb la línia Castellbisbal / Papiol - Mollet- Sant Fost, i per això van fer una reserva de terrenys per a aquesta nova via paral·lela al TGV. L'esforç per dissenyar des del territori el desenvolupament de les infraestructures no ha donat cap resultat. El Ministeri de Medi Ambient va enviar fa dies als ajuntaments de la comarca uns traçats que no tenen res a veure amb la proposta que va recollir el pla director. El projecte, amb dos traçats alternatius que travessen el territori amb un recorregut sinuós, ha aixecat la indignació dels polítics de la comarca. De fet, ja és el segon cop en menys de quinze dies que veuen com el que van preveure no és respectat per les administracions. Ahir aquest diari es feia ressò de les queixes del Consell de l'Alt Penedès i d'ERC per la decisió del govern català que no incloure la proposta de creixements ni la proposta de traçat de la nova N-340 –el nou eix viari que ha de connectar amb el quart cinturó a Abrera– que es feia en el pla director per al pla territorial metropolità.

La comissió permanent del consell d'alcaldes de l'Alt Penedès es va reunir a final de la setmana passada per valorar els documents i va acordar la presentació d'al·legacions a la consulta que ha fet el govern de l'Estat espanyol. Avui es preveu que el consell d'alcaldes ratifiqui aquest acord. Diversos governs locals dels municipis afectats, com ara el de Sant Sadurní d'Anoia, ja han presentat les seves queixes. Altres, com ara Vilafranca, han optat per expressar el seu rebuig a través del ple. Dimarts, un dia abans de tancar-se el termini per presentar al·legacions, el ple va aprovar una moció d'urgència presentada pel govern local en la qual es mostra «el total desacord» de l'Ajuntament amb les opcions del traçat previstes que «destrossa el territori, no respecta la carta del paisatge ni el pla director, i impossibilita el desenvolupament de sòls urbanitzables, industrials i residencials».

La moció, que es va aprovar per unanimitat, va incloure la petició defensada per la majoria de grups d'adjuntar a les al·legacions presentades el pla director. La nova línia de mercaderies que es construirà, d'uns 100 quilòmetres de llargada, permetrà alliberar el trànsit de les línies actuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.