Política

Al-Zawahri pren el relleu de Bin Laden com a líder d'Al-Qaida

El nou cap va afirmar que el grup continuaria lluitant “contra els Estats Units i els seus aliats”

El 8 de juny el nou líder va penjar un vídeo a Internet en la que va ser la seva primera aparició davant del públic

Ayman al-Zawahri, mà dreta d'Ossama bin Laden, ha agafat el lideratge d'Al-Qaida, després que el mes passat l'exèrcit nord-americà matés el líder i fundador del grup, segons ha publicat un web islamista aquest dijous.

Des del principi, Zawahri, d'uns 60 anys i de procedència egípcia, es va veure com el possible successor de Bin Laden, atès que n'era un dels homes de confiança. Els dos homes es van conèixer a mitjans dels 80, mentre combatien els soviètics a l'Afganistan.

“El lideratge general del grup d'Al-Qaida, després que hagin acabat les negociacions, serà encapçalat pel doctor xeic Ayman al-Zawahri (...) que ha assumit la responsabilitat de guiar el grup”, assegura el web islamista Ansar al-Mujahideen (Seguidors dels Guerrers Sagrats).

El 8 de juny passat, el possible nou líder va penjar un vídeo a Internet, en la que va ser la seva primera aparició davant del públic, i ja va prometre que continuarà amb la campanya “contra els Estats Units i els seus aliats”

“El Xeic (bin Laden) ha marxat (...) però ara nosaltres hem de continuar el seu camí cap a la guerra santa per fer fora els invasors de les terres musulmanes i purificar-les de la injustícia”, va alertar aleshores al-Zawahri.

“Amèrica no només s'està enfrontant a un únic individu o a un grup (...), sinó que està lluitant contra una nació que s'ha revelat i s'ha despertat del seu son en una renaixença jihadista que confrontarà tot allò que calgui”, va defensar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.