Comunicació

L'Econòmic fa un any

El setmanari, que es distribueix els dissabtes amb l'Avui i El Punt, explica què han fet 250 empreses catalanes per sortir de la crisi

El setmanari L'Econòmic, editat per l'empresa Taller d'Iniciatives Editorials, celebra aquest cap de setmana el seu primer aniversari. Aquesta publicació d'economia, que es distribueix cada dissabte amb els diaris Avui i El Punt, s'adreça especialment a la petita i mitjana empresa i al món de l'emprenedoria a Catalunya. Una de les peculiaritats de l'empresa editora, nascuda ara fa un any, en plena crisi, és que va ser fundada per a la major part de la plantilla de periodistes de la publicació. En aquest sentit, el seu director, Ramon Roca, assenyala “el repte” que va suposar endegar el projecte. Roca assenyala com a fets diferencials de L'Econòmic l'aposta per fer entenedora “l'economia espessa” amb un llenguatge planer i un disseny atractiu. L'objectiu és acostar la informació econòmica a tota la població, no només als sectors implicats. A més de focalitzar-se en les pimes i els emprenedors, Ramon Roca destaca l'aposta per l'economia de proximitat i ho exemplifica: “Hi pot haver una empresa de fora de Barcelona amb 50 treballadors però que tingui un gran impacte en la seva zona”. A L'Econòmic també s'aposta per la redacció descentralitzada, amb redactors a Barcelona, Girona i Tarragona.

‘Superant obstacles'

Per celebrar l'aniversari, L'Econòmic ha elaborat un especial de setze planes titulat Superant obstacles, en què el reportatge de fons se centra en què ha fet l'empresa catalana per sortir de la crisi. Es prenen com a exemple les 250 empreses catalanes que han aparegut aquests anys a les seves pàgines. Una bona part d'aquestes empreses han optat per descobrir nous mercats, com ara el brasiler i el xinès. També s'hi inclou una entrevista al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. La portada de l'especial mostra quatre joves emprenedors literalment saltant obstacles: van muntar una empresa –ara fa un any, com L'Econòmic– que ha desenvolupat un sistema tecnològic per ajudar els pagesos a millorar l'eficiència dels conreus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.