Societat

educació

Sánchez-Camacho demana educació bilingüe per al seu fill

La presidenta del PP se suma a l'acció promoguda per Convivència Cívica

Reitera el suport a la sisena hora

L'acció que anualment escenifica Convivència Cívica Catalana a la seu del Departament d'Ensenyament contra el model d'immersió lingüística va tenir ahir una convidada de renom. La presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es va afegir als pares i mares que van acompanyar Francisco Caja, el president de l'associació que, des de fa anys, atia la suposada discriminació de les famílies que volen que els seus fills rebin els ensenyaments en castellà.

Sánchez-Camacho va lliurar una sol·licitud perquè el seu fill Manuel, de 4 anys, rebi una educació bilingüe “en les dues llengües oficials, de manera proporcionada i sense desequilibri entre totes dues”. En un discurs en què va alternar el català i el castellà, Sánchez-Camacho va assegurar: “Faig aquesta petició com a presidenta del PP a Catalunya, però també com una mare més que vol fer valer els drets que tenim els pares”.

D'altra banda, Sánchez-Camacho va reiterar el suport del PP perquè el govern de CiU mantingui almenys durant el curs vinent la sisena hora, després de votar al costat del PSC, ERC, ICV i SI. “S'ha de poder avaluar l'impacte de l'ampliació horària en el fracàs escolar”, va dir.

LA XIFRA

500
sol·licituds
va lliurar ahir Convivència Cívica Catalana al Departament d'Ensenyament per reclamar l'educació bilingüe.

Crides a Rigau perquè acati la moció del Parlament

Els pares de l'escola pública van reclamar ahir, a través d'un comunicat emès per la FAPAC, que el Departament d'Ensenyament acati la moció aprovada dijous al Parlament i mantingui la sisena hora a totes les escoles el curs vinent. La portaveu d'ERC, Anna Simó, també va recordar a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha de complir el mandat del Parlament: “No pot fer com si no servís per a res quan al govern no li interessa”.

Des del departament, es van limitar a dir que tenen quatre mesos per avaluar el cost i els beneficis de la mesura, tal com es va aprovar en una segona moció. De moment, només 403 centres mantindran la sisena hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.