Cultura

Noves perspectives

Cesc Gelabert i Perejaume plantegen noves perspectives de la sardana en una inauguració del Grec que fa respirar aires de canvi al jardí de l'amfiteatre

El públic
va beneir la idea
de Cesc Gelabert i Perejaume d'una sardana evolucionada

La celebració de l'arribada de l'estiu a Barcelona va viure ahir dificultats de protocol. Mai fins ara s'havia produït la situació estranya de seure un alcalde en funcions i un alcalde pràcticament electe a la primera filera de l'amfiteatre del Grec. Tampoc estava clar com s'havia de rebre l'un i l'altre. Finalment, el director del Grec, Ricardo Szwarcer, va pujar les escales protocol·làriament amb l'alcalde Hereu i, més tard, quan va arribar Xavier Trias, va ser acompanyat fins a rebre la salutació de Jordi Martí, delegat de Cultura en funcions, l'amfitrió. Aquesta provisionalitat reforça els canvis que anirà constatant Barcelona després de les municipals. En un altre sentit, Gelabert i Perejaume també van jugar a modificar la perspectiva a La muntanya al teu voltant. Fos en les teles pintades a terra de Perejaume o en la voluntat de presentar una sardana que superés l'estaticisme de la rotllana tancada. Una coreografia que s'acompanya amb una música entre folklòrica i contemporània ben trenada per Borja Ramos, interpretada per la Banda Municipal. La proposta de la companyia Gelabert Azzopardi (amb la complicitat d'una vintena de balladors d'esbarts d'arreu) és molt ballada i divertida i fins i tot amb instants còmics, va agradar un públic expert. El públic habitual a la festa del Grec hi va assistir a l'engròs. Sembla que hi va haver més baixes de les habituals en la filera d'invitacions, però.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.