Articles

Sobiranistes de CiU, on sou?

Que els socialistes estiguin més pendents del seu congrés que del país no exonera CiU d'haver obert les portes al PP a les institucions de l'àrea metropolitana de Barcelona i en un munt d'ajuntaments. És preocupant la tendència irrefrenable de CiU per entendre's amb un PP que va combatre l'Estatut i que no para de dinamitar el catalanisme allà on governa amb majoria absoluta (País Valencià i Illes Balears) o la convivència i cohesió social a ciutats on té l'alcaldia, com Badalona. Aquest PP crescut i desacomplexat a l'hora d'exigir el tancament d'ambaixades catalanes, bilingüisme que trenca el model d'immersió lingüística a l'escola i que no es prohibeixin les corrides de toros a Catalunya és el soci de la CiU més sobiranista. Pragmatisme tàctic avui, misèria nacional demà.

Ni Mariano Rajoy ni Alícia Sánchez-Camacho s'han compromès amb el pacte fiscal que planteja Artur Mas en l'incert camí del dret a decidir. Si el PP guanya les eleccions espanyoles tornarem a embolicar la troca en el pont aeri sense cap compromís d'aturar l'asfixiant espoli fiscal, que és la nostra Almansa, d'on vénen bona part dels mals del nostre empobriment i les retallades doloroses. La renúncia a l'eix nacional no serà garantia de cap sortida digna de la crisi, perquè dretanitzant CiU és com més fàcilment es posa en perill el llegat socialdemòcrata del pujolisme.

Que els independentistes estiguin més pendents del seu congrés que del país tampoc no justifica que la CiU dels alcaldes i alts càrrecs que votaven en les consultes populars s'aferrin majoritàriament a pactar amb aquest PP que deixa el País Valencià sense senyal de TV3 i sintonitza Intereconomía o que afebleix el català a l'escola a les Balears. Darrere dels pactes municipals hi ha consells comarcals i diputacions on el PP entra a manar per primera vegada.

La foscor de les negociacions postelectorals als despatxos i el soroll del carrer són aquests dies combinació perfecta perquè, sense adonar-se'n, els sectors sobiranistes de CiU s'hagin d'empassar aquesta pepevergència. Amics sobiranistes de CiU, on sou? Fent gestió? Us van votar perquè féssiu política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.