Salut

salut

Metges de la Mútua alerten que la qualitat està en risc

L'endemà que es fes pública la intenció de presentar un ERO temporal per part de la direcció de Mútua de Terrassa, l'associació professional de facultatius (AFP) de l'hospital vallesà va emetre ahir un comunicat en què alerta que la qualitat assistencial al municipi i a la comarca “està en risc”. Segons l'associació, la reducció de la plantilla –que afecta tot tipus de personal sanitari– tindrà efectes imminents al centre, entre els quals hi ha l'eliminació dels serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia.

Els metges auguren un augment important de les llistes d'espera per a visites, tractaments i cirurgies en totes les especialitats a causa de la retallada en personal i posen en dubte que es pugui oferir la mateixa qualitat assistencial, tal com promet el govern.

Si finalment s'aplica l'ERO, que afectaria 884 persones –146 serien acomiadades temporalment i a la resta se'ls reduiria la seva jornada–, els professionals sostenen que els casos de gravetat, tant els aguts –accidents de trànsit, embòlies cerebrals, atacs de cor, etc.–, com els crònics –artritis invalidants, etc.– “no podran ser atesos de manera adequada”. Els metges ho qualifiquen com un “atemptat contra la salut sense precedents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.