El 33 homenatja Carles Sabater en el desè aniversari de la seva mort

Estrena el documental especial, «Carles Sabater: memòria d'una llum»

Avui fa deu anys, la matinada del 12 al 13 de febrer de 1999 Carles Sabater va morir víctima d'una aturada respiratòria al Casal de Vilafranca del Penedès, tot just acabat el primer concert de la gira XII, per celebrar els 12 anys de carrera de Sau. Tenia 36 anys, 12 discos publicats i una brillantíssima carrera d'actor de musicals per endavant, avalat per Josep Maria Flotats, Calixto Bieito i Dagoll Dagom.

Carles Sabater: memòria d'una llum recorda durant una hora aquest important sex symbol de la dècada dels noranta i primer gran fenomen de fans a Catalunya. Mostra com la seva història és paral·lela a la del boom del rock català: el seu èxit va contribuir definitivament a portar-lo al cim, igual que la seva desaparició va comportar l'inici del final d'una generació. Ell és la veu de l'himne més popular de la història del rock català, Boig per tu.

El treball, però, deixa clar que el més fascinant va ser la seva personalitat, magnètica i seductora, que va marcar per sempre tothom que el va conèixer. Es diu que Carles Sabater irradiava una llum poderosa. El documental intenta esbrinar com era aquesta llum.



SETZE TESTIMONIS
En el documental, setze testimonis, amb noms com ara Pep Sala, Joan Ollé, Coco Comín, Àngels Gonyalons, Joan Lluís Bozzo, Gerard Quintana, els amics més íntims i la seva companya, Laura Jou, parlen de la trajectòria d'un personatge que, tot i els 10 anys passats, encara els té atrapats en la memòria.

Carles Sabater: memòria d'una llum aporta alguns documents inèdits i una visió diferent d'aquest personatge tan atractiu, i ajudarà a reescriure el paper del popular cantant en la història de la música i dels musicals a Catalunya.

El documental, produït per TVC, està dirigit per Pep Blay, guionista de TVC i periodista expert en el rock català, autor de les biografies de Sopa de Cabra i Els Pets. La realització és de Jordi Fàbregas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.