Política

El govern balear treu l'ajut a la UCE de Prada

El pressupost s'ha reduït un 4,9% i, entre d'altres, s'hi tractarà la crisi de la democràcia

Una de les primeres conseqüències del canvi de rumb del nou govern del PP a les Illes Balears ha
estat la retirada de les
subvencions que donava cada any a l'organització de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada. Així ho va explicar ahir el gerent de la UCE, Joan Maluquer, que va reiterar que enguany el pressupost continua a la baixa amb una reducció del 4,9% –després de la davallada del 13,5% del 2009 i del 9,4% del 2010–. La raó:
la crisi econòmica, que ha fet que els ajuntaments hagin restringit els recursos, i la retirada de subvencions, com la del govern balear. Això es tradueix en una pèrdua de professors i conferenciants –de 319 fa dos anys a 190 aquest any– i la impossibilitat de continuar concedint beques a participants de les Illes i el País Valencià, així com en la contractació de grups més desconeguts per a les actuacions. Tot i això, des de l'Institut d'Estudis Catalans s'insisteix que el nivell i el rigor està garantit.

Sota el lema Vida, poble i llengua, el president, Jordi Sales, ha destacat que la UCE manté el compromís amb “un programa acadèmic intens, de memòria, de festa i d'atreviment nacional”. Entre altres aspectes, es tractarà de la crisi de la democràcia a través de fenòmens “de representació territorial d'èxit com Bildu”. Per tractar d'aquestes qüestions, s'ha convidat el diputat general de les Juntes de Guipúscoa, el periodista Martín Garitano i el portaveu del N-VA al Parlament belga, Jan Jambon. A banda, es faran commemoracions a Josep Maria de Sagarra i Joan Maragall, i s'entregaran els premis Canigó a l'expresident Jordi Pujol, Òmnium Cultural, l'Escola Arrels i Antoni Nughes.
La UCE es farà del 16 al
24 d'agost i preveu rebre unes 1.800 persones. De moment, s'ha rebut un 27% més d'inscripcions
en relació a la mateixa
època de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.