Comunicació

Fabra rescata TV3

El futur president valencià assegura que vol la reciprocitat televisiva i ACPV li demana que retire les multes i doni suport a la ILP

El relleu de Francisco Camps en la presidència de la Generalitat podria representar el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià. El seu substitut, Alberto Fabra, que prendrà possessió del càrrec la setmana que ve, va assegurar ahir que tractarà d'arribar a un “acord” amb el president Mas per fer efectiva la reciprocitat entre els canals públics valencià i català, i posar fi a les “batalletes”, en al·lusió a la polèmica.

“Un es troba davant de l'ordinador i pot veure qualsevol televisió del món i ací estem parlant que no podem veure la televisió del costat”, va manifestar en una roda de premsa.

Fabra va reivindicar al govern espanyol l'adjudicació d'un altre múltiplex per al País Valencià per donar cabuda a l'oferta de TV3, una estratègia assajada ja per l'executiu de Camps –que, cal recordar-ho, mai no es va manifestar contra la reciprocitat–, que fins ara només ha portat a un atzucac, atesa la reiterada negativa del gabinet de Zapatero a augmentar l'espectre de la TDT per a aquest territori.

De fet, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que va decidir tancar en febrer els repetidors de TV3 per les fortes sancions imposades per Camps, tot i felicitar-se pel “canvi d'actitud” exhibit, va instar Fabra a no demanar el tercer múltiplex i a optar per la via de donar suport a la ILP Televisió Sense Fronteres, que es tramitarà al Congrés dels Diputats a partir del setembre, després del seu desbloqueig per part del govern espanyol.

“El gest està molt bé, però, si realment en té voluntat, que seguisca un camí pràctic i que no inicie una acció que aboque al fracàs, com la d'un altre múltiplex”, va declarar ahir el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, a aquest diari.

Igualment, Gisbert va demanar a Fabra que retire els expedients i les multes a l'entitat amb què va castigar-la Camps per les emissions. “Aquesta és una qüestió que no se'n pot deslligar”, va subratllar el coordinador.

ACPV encara ha de pagar prop de 370.000 euros en concepte de sancions, més els interessos corresponents. El castig de Camps amenaça el futur de l'entitat, que va haver de fer una crida a la societat civil per demanar aportacions econòmiques.

Per la seua banda, el govern català va rebre també amb satisfacció les paraules de Fabra. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va assegurar que està “tot a punt” perquè comence la reciprocitat televisiva entre Canal 9 i TV3 en el termini dels “pròxims mesos” i que Catalunya manté un canal d'un múltiplex reservat a la cadena valenciana. “És palès que qualsevol declaració de qualsevol representant de les institucions valencianes, si està en la línia de la reciprocitat, és molt ben rebuda”, va manifestar Homs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.