Societat

Tarragona

L'oposició veïnal fa aturar el pàrquing al Sant Jordi

L'Ajuntament descarta reconvertir provisionalment el solar on s'ha de construir el complex esportiu

Els veïns, que rebutjaven la proposta, crearan una comissió per seguir el projecte

El solar on s'ha de construir el nou complex esportiu Sant Jordi continuarà en principi sense cap ús concret fins que comencin les obres, ara paralitzades. L'Ajuntament de Tarragona ha decidit renunciar a fer un aparcament provisional als terrenys mentre la Generalitat no podia tornar a reactivar el projecte, ara aturat per la incapacitat econòmica de l'adjudicatària per iniciar els treballs de construcció. El motiu d'aquesta renúncia és l'oposició veïnal a la proposta del consistori.

Així ho ha confirmat la regidora de Mobilitat, Begoña Floria, que ja va comunicar aquesta voluntat als veïns en una reunió a la qual també va assistir la regidora del barri, Patricia Antón. “No té sentit que l'Ajuntament faci una inversió si els veïns no hi estan d'acord”, va detallar Floria.

Tot i que la decisió formal està pendent de la junta general de l'associació de veïns de l'avinguda Andorra –on està situat el solar–, els veïns ja van expressar en una reunió la seva oposició al projecte d'aparcament provisional. El vocal de l'entitat, Eloi Isern, tot i que reconeix que fer l'aparcament permetria netejar el solar i garantir-ne el manteniment mentre no comencen les obres, va alertar que podria fer endarrerir encara més l'execució del projecte del poliesportiu, que els veïns esperen des de fa onze anys. “Un cop estigui convertit en pàrquing, temem que ja no tinguin tanta pressa a fer el pavelló”, va detallar.

La voluntat de l'Ajuntament era convertir l'espai en un aparcament que donés servei als vehicles que es dirigeixen al centre i que tingués una tarifa rebaixada. El govern local calculava que el pàrquing podria tenir unes 350 places. Aquesta opció, per la qual ja tenien el vistiplau de la Generalitat, permetria omplir els mesos d'endarreriment que es preveu que continuarà acumulant el projecte del pavelló, ja que fins a final d'any el govern no podrà començar a treballar en el nou projecte i buscar una nova adjudicatària.

Neteja urgent

Un cop descartat l'aparcament, l'associació de veïns continua reclamant que es mantingui en bon estat el solar. Per això, i d'acord amb el govern local, han presentat una instància perquè l'empresa adjudicatària –que de moment continua com la titular dels terrenys– permeti que efectius municipals puguin fer-hi tasques de neteja i manteniment. Els veïns han denunciat que el solar s'ha convertit en un abocador improvisat de brossa amb problemes de salubritat com ara la presència de rates.

L'entitat veïnal també ha constituït una comissió de seguiment de les obres del nou pavelló per tal de controlar el desenvolupament del projecte. “Ja hem demanat documentació a la Generalitat, i sol·licitarem segurament entrevistes”, va detallar Isern, que també és membre d'aquesta comissió. De moment, els veïns no es plantegen fer actes de protesta pública.

LA DATA

2003
És l'any
que va tancar l'antic pavelló Sant Jordi, que va ser enderrocat per construir-ne un de nou l'estiu del 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.