El lector escriu

La cooperació catalana, en perill

Des de finals dels vuitanta, cristal·litzat amb el moviment pel 0,7%, la societat catalana ha demostrat una capacitat per ser solidària amb els pobles que viuen situacions de vulnerabilitat i violació dels seus drets i llibertats. Hem entès que actuar contra qüestions com el deute extern immoral dels països empobrits o certs comportaments irresponsables de grans corporacions multinacionals era per sobre de tot un acte de justícia global.

La proposta de pressupost que el govern de la Generalitat ha presentat al Parlament penalitza amb més de trenta punts addicionals sobre la mitjana de les retallades la partida de solidaritat i cooperació. És una xifra petita en termes absoluts, representa una cinquena part del que es deixarà de recaptar amb la supressió de l'impost de successions. I no només ens situa a la cua d'Europa i de l'Estat espanyol, sinó que dilapida la projecció exterior aconseguida, incomplint el compromís internacional de Catalunya amb l'eradicació de la pobresa.

En definitiva, es posa en situació de risc l'esforç de tants anys i s'envia un missatge al món i a la societat catalana de país insolidari i que renuncia a ser un referent internacional.

El govern declara que reconeix el valor de la solidaritat i expressa la voluntat de recuperar el camí quan tornin les vaques grasses. Però no volem la caritat dels rics, sinó una política pública de cooperació d'acord amb les nostres possibilitats i ell que desitja bona part de la ciutadania, que no deixa de donar suport a les ONG en moments de crisi.

El nostre govern perdrà una gran oportunitat si no esmena el pressupost que està a punt de ser aprovat al Parlament.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.