Societat

Càrrega policial contra els “indignats” a Madrid

L'actuació dels agents davant el ministeri de l'Interior deixa almenys 20 ferits, 7 dels quals són policies, i 3 detinguts

El moviment 15-M assegura que no hi ha hagut “cap provocació” per la seva part

Més tensió i aldarulls a Madrid. Aquesta mitjanit, un miler “d'indignats” han iniciat una marxa improvisada pel centre de Madrid i, per tercer dia consecutiu, han intentat acampar a la Puerta del Sol. La policia els ha bloquejat el pas, i han dirigit la seva protesta cap al ministeri de l'Interior.

Un cop allà, la policia ha intervingut per evitar que alguns indignats col·loquessin a l'edifici una pancarta amb el lema “Islàndia és l'exemple”. L'actuació dels agents ha deixat almenys 20 ferits, 7 dels quals són policies, i 3 detinguts.

El moviment 15-M assegura que no hi ha hagut “cap provocació per part dels indignats” que justifiqui l'actuació dels antidisturbis, i després d'una assemblea improvisada a Atocha, han decidit repetir aquest divendres, les manifestacions pel centre de Madrid.

A més, s'han queixat perquè, segons expliquen, l'operatiu policial que han format 14 furgonetes han tallat el pas a una ambulància que intentava socórrer un manifestant que sagnava abundantment pel cap després de ser copejat per un policia.

De moment, cap autoritat ha donat explicacions davant el canvi d'actitud de les forces de l'ordre amb els indignats.

Per la seva banda, però, el Sindicat Unificat de la Policia compara, en un comunicat, el bloqueig de la plaça amb el 23-F. A més, avisa el govern que el desplegament policial d'aquests dies no és sostenible en el temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.