Política

Per a Duran seria una “bona notícia” que el catalanisme formés part del govern espanyol

El candidat de CiU a les generals no ha volgut referir-se, però, sobre si es veu com a ministre en un hipotètic govern encapçalat per Mariano Rajoy

Duran insisteix que les solucions per a la crisi i el pacte fiscal són els grans temes que el seu partit posarà sobre la taula al futur president espanyol

El candidat de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions generals, Josep Antoni Duran Lleida, considera que seria una “bona notícia” que el “catalanisme polític” participés en el govern d'Espanya, tot i que desconeix si “es donaran les circumstàncies”. En una entrevista a l'emissora COPE, Duran també ha mostrat la seva desconfiança cap a les majories absolutes, siguin del PSOE o del PP.

Malgrat tot, el candidat de CiU no ha volgut referir-se directament al que li han plantejat els tertulians de la COPE sobre si es veu ministre en un hipotètic govern encapçalat per Rajoy. “Oblidi's de noms i partits”, ha indicat, tot i que ha remarcat el fet positiu que significaria una presència de “catalanisme polític” al govern espanyol. Considera que amb aquesta situació es resoldria el que molts defineixen com a “problema català”, però que ell veu com una qüestió que també “afecta la resta d'Espanya”, ha raonat.

El candidat de CiU ha insistit que les solucions per a la crisi i el pacte fiscal són els punts principals que el partit posarà sobre la taula en una possible negociació amb el partit guanyador a les eleccions. D'aquesta manera, deixa de banda altres qüestions com l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya. “No proposem cap referèndum d'independència, hi ha d'altres prioritats ara mateix, i la primera és l'economia”, ha apuntat.

Feina per fer

Amb tot, la prioritat de la federació nacionalista segueix sent, segons ha dit, impulsar les reformes per recuperar l'economia. Així, el també líder d'Unió Democràtica lamenta que el govern pugui estar “de braços plegats” fins els comicis del 20-N i que no s'aprofiti el setembre per tirar endavant prioritats en matèria econòmica com són la negociació col·lectiva, les polítiques actives i les de crèdit.

En aquest sentit, també acusa Zapatero i al seu executiu “d'entretenir” les reformes per tal de “no molestar als sindicats”. Ha apuntat que fins el moment s'han invertit 30.000 milions d'euros en “polítiques passives” mentre que només s'han destinat 8.000 en polítiques actives, com és el cas de la formació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.