Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Argelaguer estrena el nou pont del carrer Major sobre el Vinyot

El nou viaducte, pagat en part amb recursos del programa Viure al Poble, ha d'evitar els problemes que ocasionaven les crescudes del torrent

Després de prop de nou mesos de treballs acaba d'entrar en servei el nou pont del carrer Major d'Argelaguer sobre el torrent del Vinyot. És un viaducte més ample i, sobretot, més alt que el que hi havia fins ara. En haver guanyat alçària, s'evitarà que les crescudes del Vinyot compliquin la circulació, com passava de tant en tant.

Viure al Poble

L'obra ha costat uns dos-cents deu mil euros, que s'han cobert amb recursos de l'Ajuntament, el pla d'obres i serveis i el programa Viure al Poble, que financen la Generalitat i la Unió Europea. En aquest municipi garrotxí, les obres demanades per obtenir ajudes de Viure al Poble es van agrupar amb el nom d'El torrent del Vinyot ens estructura i ens cohesiona com a poble. A més del pont del carrer Major, el projecte inclou tant la millora de la resta de ponts que creuen el torrent com la del paviment dels carrers i places del nucli antic i la recuperació de les avingudes arbrades a les entrades del poble. En total, el pressupost és de gairebé quatre-cents noranta-un mil euros.

L'avinguda arbrada

Aquest últim projecte ha començat ja a tramitar-se. El ple municipal n'ha fet l'aprovació inicial i, si es compleixen els terminis previstos, els treballs podrien començar d'aquí a pocs mesos. Es preveu plantar uns cent deu plàtans als extrems de l'antiga travessera urbana i recuperar d'aquesta manera l'aspecte que tenia el poble cinquanta anys enrere. La intervenció anirà acompanyada de la reforma de les voreres i del clavegueram. El cost serà d'uns dos-cents mil euros, que l'Ajuntament cobrirà no només amb recursos de Viure al Poble sinó també amb una línia d'ajudes de Medi Ambient i el pressupost municipal.

LA XIFRA

210.000
euros
ha costat el pont, que s'ha pagat amb diners del pla d'obres i serveis, del Viure al Poble i de l'Ajuntament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.