Societat

El govern assegura que el 64% dels perceptors han cobrat el PIRMI

El secretari general d'Ocupació, Enric Colet, assegura que alguns dels perceptors podrien no haver cobrat “per no haver comunicat el canvi de domicili”

Recorda que aquests diners “no son una nòmina, és una contribució que fa la societat perquè aquesta persona s'insereixi a la societat”

El secretari general d'Ocupació, Enric Colet, ha assegurat aquest dijous que ja s'han lliurat el 64% dels talons de la renda mínima d'inserció, el PIRMI.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari ha afirmat que pràcticament totes les persones beneficiàries del PIRMI que estan en regla ja l'han cobrat.

De manera que, a banda de casos puntuals en què hi pugui haver hagut algun problema, els talons que no s'han pogut lliurar als seus destinataris es deuen a canvis de domicili que no s'han comunicat, com tenen l'obligació de fer els perceptors.

Colet ha recordat que aquests diners no han de ser un salari per a qui els cobra: “És veritat que després de tants anys de cobrar el dia 1 la gent s'ha preocupat, però és que això no és una nòmina, això és una contribució que fa la societat perquè aquesta persona s'insereixi a la societat”, ha dit

Així mateix, ha manifestat que els deures són per les dues parts i el nou sistema de pagament pretén evitar el frau en la recepció d'aquest tipus d'ajuda.

Un dels fraus és no comunicar el canvi de domicili, una obligació que tenen els que perceben aquest ajut, i un altre la sortida del país.

El secretari s'ha mostrat convençut que amb el nou mètode no es pagaran el 100% dels casos que fins ara es tramitaven del PIRMI i fins i tot ha parlat de persones que la podrien haver cobrat per d'altres que ja han mort.

Colet ha dit que les persones que no han canviat de domicili i que tenen tot l'expedient en regla, però que, malgrat tot, continuen sense cobrar facin una reclamació per escrit al seu ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.