cultura

Rock dur a Salitja

El grup olotí Red Souls guanya el 33è Concurs de Cançó de Salitja amb la contundent ‘Parla o calla'

El primer sorprès va ser el grup guanyador, que van anar a la barra sense esperar el premi

Sorpresa total al 33è Concurs de Cançó de Salitja, que es va celebrar diumenge al vespre amb un total de setze participants. En una edició fortament marcada per la influència de grups com ara Manel, Antònia Font i Els Amics de les Arts, el guanyador va ser un grup de rock dur, la banda olotina Red Souls, amb la cançó Parla o calla, extreta de la seva última maqueta, Addictes. Segons sembla, ells van ser els primers sorpresos per la decisió del jurat, integrat pels músics Carles Sanjosé (Sanjosex), Vicky de Clascà, Albert Oliva i Sergi Marcet i els periodistes Joan Arenyes (Ràdio 4) i Dani Chicano (El Punt Avui). “Com que ens pensàvem que no hi teníem res a fer, hem anat a la barra a beure i ara no sé si tindrem forces per tornar a tocar”, va dir un dels seus components quan van pujar a recollir el primer premi (800 euros) que els va entregar l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem. Parla o calla és un tema que es pot situar entre el heavy metal i el hardcore i que destaca per la seva tornada enganxosa.

El segon premi (400 euros) va ser per al grup Acousters (Se t'escapa el temps) i el tercer premi (200 euros), per a Minimal 21, per la cançó Nina de bronze trencada. Acousters i Minimal 21 van destacar, segons els organitzadors, “per elegància, per interpretació i, sobretot, pel talent de les seves dues vocalistes”. El premi del públic, decidit per 10 espectadors escollits abans del concurs, va ser per a la cançó Raons sense raó, d'Oriol Barri, que va fer cantar als assistents un tema inèdit i es va guanyar a pols el reconeixement de la gent que omplia el nou envelat de Salitja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.