cultura

Camallera, a tres metres sobre terra

Sempre s'ha dit que la mirada del forà o l'estranger és més lliure a l'hora de captar l'essència d'una societat i una cultura. Dorothee Meddens, una artista visual holandesa, resident a la Nau Côclea durant els mesos de novembre i desembre de l'any passat, demostra aquesta teoria a través del documental que va realitzar durant aquell període de temps i en el qual expressa la seva mirada sobre la gent d'un poble empordanès en plena transformació. Camallera i els protagonistes de la gravació ara tindran l'oportunitat de veure'n el resultat, ja que la seva autora, en agraïment, l'estrenarà com a pregó de la festa major, que tindrà lloc demà a les nou del vespre.

El ritme de la terra de ben segur que sorprendrà tothom, com va fer la seva manera de gravar. Meddens va filmar aquest documental, que dura 50 minuts, mitjançant la col·locació d'una càmera a tres metres sobre terra a través d'un petit globus o una cometa lligada a una bicicleta, fet que ha donat com a resultat una visió a l'estil del Google Earth. Amb aquest punt de vista tan peculiar va seguir alguns personatges especials del poble i va teixir una mena de fil narratiu que permet il·lustrar –segons l'artista– la vida quotidiana d'una població que, malgrat els canvis al territori (la MAT, el TAV, el turisme...), segueix el seu ritme propi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.