TV Girona ultima un acord per assumir la producció de Canal Nord

Els empresaris dels dos canals locals estan tancant els serrells de l'operació

Des del mes de maig els espectadors de Canal Nord han vist com la programació pròpia del canal ha estat substituïda per continguts generalistes que subministra la Xarxa de Televisions Locals o Comunicàlia i només s'han mantingut deu minuts d'informatiu. En els últims dos mesos, la televisió de l'Alt Empordà també ha liquidat els contractes amb els treballadors (una dotzena en plantilla) i col·laboradors. Canal Nord, propietat del grup Miquel Alimentació, està negociant el traspàs dels seus continguts a la productora de TV de Girona. Canal Nord té dues llicències en TDT, una a l'Alt Empordà i una al Baix Empordà, però encara no emet en digital, mentre que TV Girona ho fa des de final de l'any passat. Els responsables de la negociació, que fa tres mesos que s'està duent a terme, tenen previst reunir-se amb el CAC per assegurar-se que l'acord entre els dos canals de la demarcació no incompleix la normativa, ja que la llei deixa clar que la llicència ha de ser gestionada pel titular de la concessió.

Una altra de les clàusules del concurs de concessió de les llicències de TDT local obliga a emetre quatre hores diàries de programes propis.

Canal històric

Canal Nord és una de les emissores històriques del país, després de la pionera TV Cardedeu. La primera emissió oficial de TV de Figueres va ser el 16 de febrer del 1985. Fa set anys, l'11 de setembre del 2002, la cadena alt-empordanesa va passar a anomenar-se Canal Nord, iniciant així una nova etapa en què s'apostava per ampliar l'àmbit d'emissió a l'àmbit supracomarcal, ja que es podia sintonitzar des de bona part de les comarques gironines. El canvi també incloïa una transformació important d'imatge i de professionalització del mitjà. El 2004, Canal Nord va emprendre un nou gir convertint-se en un canal temàtic centrat en l'art i la cultura de la demarcació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.