Societat

“Lloret no era així quan nosaltres hi vam arribar”

Els pares del jove Andrew Milroy, assassinat fa un mes, creuen que el “tot inclòs” ha fet molt de mal al municipi

Lloen els Mossos per la detenció dels presumptes autors i l'Ajuntament

Els pares d'Andrew Milroy, el jove de 15 anys assassinat el 17 de juliol a Lloret de Mar, van explicar ahir que el municipi “no era així” quan ells s'hi van instal·lar fa vint anys. Evidentment, Lloret, com moltes poblacions de la Costa Brava, ha canviat molt en aquests anys, i pels Milroy, s'ha perdut en seguretat i en els últims anys, al seu parer, hi ha hagut un increment en el perfil d'un tipus de turista conflictiu. La parella, originària del Regne Unit, considera que un dels mals de la població és el “tot inclòs”. “Això és el que està matant Lloret”, opinava ahir Jackie Milroy amb rotunditat.

Els Milroy van rebre ahir amb satisfacció la notícia de la detenció dels presumptes culpables de l'assassinat del seu fill i comentaven que, malgrat el que se sentia a dir, pels noms dels detinguts no semblava que fossin d'origen magribí. I és que inicialment s'havia parlat d'un perfil de turista provinent del sud de França i d'origen nord-africà, i les descripcions facilitades pels amics del jove assassinat apuntaven en aquesta direcció, però les detencions s'han produït en zones molt més al nord.

El matrimoni, que regenta el restaurant Route 66 al passeig de Lloret de Mar, va tenir ahir paraules d'elogi per a la policia per la ràpida resolució del cas, i també pel suport que han rebut des de l'Ajuntament. Van remarcar que l'alcalde, Romà Codina, s'ha posat a la seva disposició per al que necessitin, i agraeixen que l'Ajuntament es personi com a acusació particular. Ells, però, no saben encara si també exerciran acusació particular. També esperen que els fets serveixin almenys per reconduir el model turístic.

LA FRASE

Estem molt satisfets amb la tasca de la policia i molt agraïts a l'Ajuntament de Lloret pel suport que hem rebut
Jackie Milroy

Pendents del trasllat al jutjat de Blanes

Un cop detinguts els tres joves que presumptament van intervenir en la mort de Milroy, ara falta que les autoritats els portin al jutjat de Blanes. Les detencions de dos dels presumptes culpables, de 21 anys, es van fer al municipi de L'Isle d'Abeau, a la regió de Roine-Alps, i la tercera es va produir a Pont-Audemer, una població de 9.000 habitants a l'Alta Normandia. Els Mossos consideren que un dels detinguts és l'autor material de la mort del noi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.