Societat

Igualada es torna morada

de vuit ·

Els Moixiganguers carreguen el seu primer carro gros de l'any

Minyons descarrega un dos de vuit i carrega el pilar de set en la seva tornada a plaça mentre Xiquets alça dos castells de vuit en plena ressaca de Sant Magí

Tercer quatre de vuitde la història d'uns Moixiganguers que el van estrenar ara fa just un any

Tornen a ser de vuit. Moixiganguers d'Igualada va poder revalidar ahir al migdia en la seva festa major l'èxit aconseguit l'any passat amb el quatre de vuit. Una feina gens fàcil, ja que amb força baixes respecte a la passada temporada, els de la camisa morada van haver de crear una alineació amb castellers nous. El treball i l'aposta, però, va sortir gairebé brodada, ja que amb confiança i a primera ronda, van alçar un quatre de vuit que es va carregar sobradament. Els nervis, però, van jugar una mala passada i el castell es va trencar sense gairebé avís a la baixada de la canalla. L'èxit es va completar amb el cinc i el tres de set per sota, firmant la segona millor actuació de la seva història. Nit llarga i morada a Igualada.

A la festa major de la capital de l'Anoia també s'estava pendent de l'esperat retorn a plaça dels Minyons de Terrassa. Els malves no van defraudar ningú, i tot i deixar de banda fins al cap de setmana que ve els castells de nou, van alçar tres castells de vuit clavats. Cal destacar el dos de vuit i el pilar de set folrat que volen alçar un pis més d'aquí a 8 dies per Sant Fèlix. Si bé en el primer van fer gala del seu domini i el van descarregar sense problemes, el pilar de set d'ahir va quedar en carregat. El folre i el terç no van acabar de quedar ben lligats i amb un pilar un pèl girat, va cedir a la sortida de l'enxaneta. Aquest contratemps, però, no afecta la valoració positiva del retorn malva ni tampoc als plans de Sant Fèlix. Uns plans que s'hauran d'acabar d'aclarir aquesta setmana, ja que a part dels dos castells emmanillats, treballen de valent el cinc de nou i el quatre de nou amb el pilar. Això promet.

Encara en un núvol després de la gran actuació de Sant Magí, els Xiquets de Tarragona es van plantar a la mateixa plaça amb un tres i un quatre de vuit amb molt bones mides. En la tercera ronda van alçar el cinc de set, un castell que amb un pis més volen repetir d'aquí a dues setmanes a Torredembarra. Els plans de futur dels ratllats també inclouen estrenar el dos de vuit i plantar-se a Santa Tecla amb possibilitats d'aconseguir la fita de descarregar per primera vegada dos castells de nou en un mateix any. Aquest és el desig del cap de colla matalasser, Roger Peiró, que no descarta plantejar-se també el quatre de nou folrat per a la festa major tarragonina si aconsegueixen arrossegar prou camises.

Primer dos de set margener

Les bones notícies es van allargar durant tota la jornada d'ahir, ja que en el seu darrer sospir i a les vuit del vespre, els Margeners de Guissona descarregaven el primer dos de set de la seva història en la diada de Mollet. Abans ja havien fet el tres de set per sota. A la mateixa plaça, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van descarregar uns solvents tres i quatre de set, però no se'n van sortir amb un tres de set amb pilar que va quedar en intent.

Abans, al migdia i a plaça pròpia, els Minyons de l'Arboç van completar la millor actuació de l'any estrenant el quatre de set amb pilar, a part de fer el tres i el quatre de set.

Igualada
Plaça de l'Ajuntament
Moixiganguers d'Igualada
4/8(c), 5/7, 3/7ps, vano de 5
Minyons de Terrassa
3/8, 2/8f, 4/8, p7f(c)
Xiquets de Tarragona
3/8, 4/8, 5/7, 2P/5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.