Medi ambient

Medi ambient

Critiquen que Catalunya pugui vigilar el riu Ebre

Els ecologistes s'oposen a la cessió de competències que estableix l'Estatut

Les cinc grans organitzacions ecologistes de l'Estat espanyol no volen que la Generalitat pugui vigilar les aigües del riu Ebre al seu pas per Catalunya. Per als grups ecologistes WWF, SEO-Bird Life, Greenpeace, Ecologistes en Acció i Amics de la Terra, totes les competències sobre l'Ebre haurien de continuar gestionant-se des de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, amb seu a Saragossa.

Les cinc organitzacions ecologistes van fer públic ahir un comunicat conjunt en què rebutgen el reial decret llei aprovat divendres passat pel Consell de Ministres en què s'estableix –després d'un llarg procés de conflicte de competències– que Catalunya, Aragó i Andalusia poden assumir les competències que marquen els seus estatuts d'autonomia pel que fa a la vigilància (control de la contaminació i inspecció d'aprofitaments, concessions i obres) dels trams de rius intercomunitaris que es troben en el seu territori.

El reial decret llei aprovat pel Consell de Ministres modifica en concret tres apartats de l'article 94 de la llei d'aigües, en què s'establia que aquestes competències de vigilància havien de ser exercides per les confederacions hidrogràfiques. Els ecologistes firmants del comunicat conjunt consideren que l'acord del Consell de Ministres, “és anticonstitucional i suposa, a la pràctica, trencar la unitat de conca”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.